Allochtonen hebben geen abonnement op Nederlandse krant

Turken en Marokkanen hebben vrijwel nooit een abonnement op een Nederlandse krant, is de weinig verrassende conclusie uit een onderzoek van MCA Communicatie.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Verder blijkt dat allochtonen het liefst gratis kranten als Metro en Spits en regionale dagbladen lezen. Ongeveer de helft van de Turken en Marokkanen en driekwart van de Surinamers kijkt wel eens een Nederlandse krant in.

Onder de allochtonen scoren Marokkaanse vrouwen het slechts als het gaat om het lezen van Nederlandse kranten. Zij lezen veel minder vaak kranten dan Marokkaanse mannen. Bij Turken en Surinamers zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen minder groot. Bij Turken en Marokkanen hangt het lezen van kranten sterk samen met de leeftijd. Tweederde van de jongere Turken en Marokkanen leest wel eens een krant. Onder 45-plussers is het lezen van Nederlandse kranten fors minder populair. Van de oudere Turken slaat 16 procent wel eens een krant open. Marokkaanse ouderen hebben wat dit betreft een iets minder slechte score (23 procent).

Het onderzoek werd uitgevoerd in de tweede helft van juni 2003. Er deden 644 Surinamers, Turken en Marokkanen van 15 jaar en ouder aan mee uit de vier grote steden (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie