Amazon gaat concurrentie aan met YouTube

De online retailer begint een videodienst, Video Direct genaamd.

Met de videodienst kunnen mensen, net als op YouTube, filmpjes op internet zetten.

zal mensen verschillende mogelijkheden bieden om te verdienen aan de zelfgemaakte films en video&;s. Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen hun producten gratis, te huur of te koop aan te bieden of via een abonnement beschikbaar te maken, zo schrijft  

Ook op Amazon Prime Video

De eigen video’s kunnen ook als pakket op het bestaande platform Amazon Prime Video worden aangeboden.

Amazon ontvangt een deel van de opbrengsten. FD: ‘Voor elke gekochte film betaalt Amazon 50 procent van de omzet uit verhuur of de aankoopprijs. Wanneer de video bekeken wordt via het prime-videokanaal, betaalt Amazon een vergoeding afhankelijk van het aantal uren dat gekeken is.’

Amazon Video Direct is nog niet beschikbaar in Nederland, wel in de VS, Duitsland, Oostenrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Lastige klus

schrijft dat het nog een lastige klus voor Amazon kan worden, gezien de voorsprong van YouTube. De krant vermoedt dat Amazon op deze manier nieuwe gebruikers via de gratis videodienst wil bereiken en hen richten de Prime-abonnementen te duwen.

Een techconsultant zegt tegen de krant dat deze stap van Amazon laat zien hoe belangrijk video is geworden in de techstrijd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie