Marketing Technology

Amsterdam krijgt eerste 'Growth Hacking'-opleiding van Europa

Rob Beemster, redactie | 9 september 2015, 9:00

De ‘Growth Tribe Academy’ leidt cursisten op tot ‘growth hackers’.

Dankzij ‘Growth Hacking’ konden bedrijven zoals Airbnb, Instagram en Dropbox snel uitgroeien van startups naar mondiaal opererende tech bedrijven. De vraag naar mensen met kennis en kunde van growth hacking is enorm. Daarom ontwikkelden het in growth hacking gespecialiseerde bureau Growth Tribe en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE) een speciaal lesprogramma.

De gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief vanuit het actieprogramma StartupAmsterdam. Dat is erop gericht het startup ecosysteem van de stad te versterken. Daarnaast krijgt de Growth Tribe Academy ondersteuning van Facebook, Catawiki en het Nederlandse investeringsfonds Peak Capital.

Het gaat om een voltijds programma van drie maanden bij de Universiteit van Amsterdam op de Plantage Muidergracht. Het eerste programma begint op 2 november en duurt tot eind januari. Deelnemers volgen workshops en werken in teams aan een groeiproject bij een veelbelovende startup. Zekrijgen daarbij persoonlijke begeleiding van ervaren growth hackers en ondernemers

Master studenten die in hun laatste studiejaar zitten en net afgestudeerden kunnen zich tot 23 oktober aanmelden via . Er is plek voor 24 studenten.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Pim de Rooij

(10 september 2015, 8:55)
Nederland lijkt wakker te worden. Te gek!
De standaard aanpak van een (online) marketeer is zelden voldoende bij startups. Kennis van code en growth hacking is absoluut een toegevoegde waarde.
Voor de studenten: hier vind je meer informatie over growth hacking. Ook een aantal voorbeelden:
http://www.startuphacks.nl/growth-hacking-voorbeelden/
Avatar

Peter

(30 september 2015, 10:05)
Read further why we build Europe's first Growth Hacking Academy: https://medium.com/@darnocks/why-we-built-europe-s-first-growth-hacking-academy-and-are-exploding-ece4208f1484

Gerelateerde items Growth Hacking

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs