Creatie & Campagnes

Amsterdammers doen in video belofte aan doodzieke burgemeester Van der Laan

Redactie | 29 mei 2017, 11:53

Wefilm laat 30 bekende en onbekende hoofdstedelingen aan het woord

In een filmpje dat maandag is verschenen, doen Amsterdammers een belofte aan hun ernstig zieke burgemeester Eberhard van der Laan. Productiehuis Wefilm maakte de korte film, nadat de burgemeester bekendmaakte dat hij longkanker heeft. Aan het woord komen dertig bekende en onbekende inwoners van de hoofdstad.
 
Voetbalvelden Olympiaplein
 
Zo belooft presentator Matthijs van Nieuwkerk dat de velden van voetbalvereniging AVV Swift op het Olympiaplein altijd voetbalvelden zullen blijven. Rijksmuseumdirecteur Taco Dibbits zegt toe dat hij iedere Amsterdammer en iedere bezoeker blijft overtuigen van het belang van kunst.

 
Boodschap vanuit mensen
De makers zeggen dat ze geen cliché 'bedankt'- of 'sterkte'-video wilden maken en benadrukken dat ze met het filmpje ook geen afscheid willen nemen. Het moest een boodschap worden die echt vanuit de mensen kwam, iets waar je over moet nadenken voordat je het zegt, vertellen ze op hun website.
 
Van der Laan houdt er namelijk niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. 'Hij wil gewoon vooral dat zijn beloftes voor de stad slagen.'
 
Uitnodiging
 
Vandaar dat Wefilm Amsterdammers heeft gevraagd een belofte te doen aan de burgemeester en aan zijn stad. Het initiatief voor de korte film kwam van researcher Fem Verbeek en Claudio de Oliveira Marques nam de regie op zich. Zij nodigen hiermee iedereen die dat wil uit ook een belofte te doen. (ANP)

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Eberhard Van Der Laan

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs