Anomaly opent kantoor Amsterdam

Susanne van Nierop, redactie | 15 november 2011, 8:10

Het gerenommeerde Amerikaanse bureau opent een nieuwe vestiging in Amsterdam.

Voor Anomaly is het na New York en Londen het derde kantoor. Het bureau werd in 2004 opgezet en wordt gezien als een van de voorbeelden van het bureau van de toekomst. Het bureau werkt voor klanten als Converse, Umbro, Budweiser en Captain Morgan en heeft inmiddels 12 partners en 125 medewerkers. Vorig jaar won het bureau een Grand Prix in Cannes voor de ‘Be Stupid’-campagne voor Diesel.

In 2010 werd het door AdWeek gekozen tot Agency of the Year en stond het bureau in de Fast Company ‘World’s 50 Most Innovative Companies.’

Hazelle Klønhammer wordt managing director van de Amsterdamse vestiging. De van origine Australische werkte eerder bij Wieden+Kennedy waar zij medeverantwoordelijk was voor het binnenhalen van de eerste interactive klanten. Zij werkte onder meer op Nike, Carssberg en Electronic Arts.

Daarna stapte zij over naar Grey Amsterdam met de ambitie daar een internationale creatieve hotshop van te maken. Vorig jaar vertrok zij daar weer.

Medeoprichter en CEO Carl Johnson (foto) zegt over de stap naar Amsterdam: ‘We blijven de vraag om verandering horen, dat de conventionele modellen stuk zijn en traditionele oplossingen steeds minder effectief zijn. Amsterdam is een bekende hub voor talent van wereldklasse en het zal een fantastische basis voor ons zijn om relaties aan te gaan met ambitieuze Nederlandse en Europese klanten.’

Geboren Nederlander Richard Mulder – een van de partners van Anomaly – zal zich intensief met de Amsterdamse vestiging bezig houden. Hij werkte eerder 11 jaar lang bij Nike en is een van de medebedenkers van de gele LiveStrong-amrband voor Lance Armstrong.

Anomaly vestigt zich aan de Herengracht in Amsterdam. Johnson geeft vanmiddag tijdens de die in Pakhuis de Zwijger worden uitgereikt een toelichting op de plannen.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Anomaly Amsterdam Carl Johnson