Creatie & Campagnes

Apple maakt rampenfilm over een wereld zonder apps

Claartje Vogel, redactie | 6 juni 2017, 15:14

De video moet ontwikkelaars inspireren om apps te blijven maken

Wat zou er gebeuren als plotseling alle apps verdwijnen? Dat laat Apple zien in de video ‘Appocalypse’. Regisseur Tom Kuntz en producent MJZ maakten de film als kick-off van de World Wide Developers Conference (WWDC), een Apple-conferentie voor ontwikkelaars die deze week plaatsvindt in Californië.

Rampenfilm
In de komische rampenfilm zie je hoe afhankelijk we zijn van applicaties op onze telefoon. Een nieuwe Apple medewerker krijgt een tijdelijk bureau in het Cupertino Data Center, waar hij per ongeluk de stekker uit een van de servers trekt. Op dat moment verdwijnen de apps van alle iPhones ter wereld.

Daardoor raken mensen helemaal in paniek. Hoe moeten ze nu Facetimen, Candy Crushen of de weg vinden? Aan het eind van het filmpje zie je verkeersrampen, mensen die wanhopig uitgeprinte selfies verspreiden en celebrities die naar een plastisch chirurg gaan voor een analoge ‘faceswap’.

Dus: niet minder, maar meer apps
Je kunt deze video zien als commentaar op hoe afhankelijk wij zijn geworden van apps en smartphones. Maar aan het eind van het filmpje blijkt dat niet de boodschap van Apple.

De video is niet gemaakt voor het grote publiek (inmiddels wel 1,2 miljoen keer bekeken op YouTube), maar bedoeld om de ontwikkelaars die WWDC bezoeken te inspireren. De boodschap: de wereld is afhankelijk van apps, dus blijf vooral apps maken. Anders vervallen we in totale chaos.

Over de auteur

Claartje Vogel
Journalist en redacteur voor Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Tijdschrift voor Communicatie (Adfogroep). Lees meer over Claartje Vogel

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Hans Veenman

(6 juni 2017, 20:49)
Ach, welnee. Als je geen smartphone hebt, ben je in het geheel niet afhankelijk van apps en merk je er helemaal niets van als die boel uitvalt.
Avatar

Jan de boer

(21 juni 2017, 9:44)
https://www.gsmerz4u.nl
Ik ben geen fan van App, dus tja het zou mijn niet zoveel schelen, maar ik moet zeggen dat de mensen van Apple blijfven altijd verrassend geniaal!

Gerelateerde items Apple appocalypse Purpose

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs