Armin van Buuren geeft show in Van Gogh Museum voor Embrace Vincent

Draaitafelgrootheid zal vanavond optreden in het entreegebouw van het museum.

Ter gelegenheid van Embrace Vincent, de speciale multimediatour die Van Buuren samen met het museum ontwikkelde, zal wereldwijd de show tweemaal 25 minuten live worden gestreamd via de pagina van het museum en de dj. Embrace Vincent is mede een initiatief van ALDA, de organisatie achter o.a. Armin Only en State of Trance.

Elf Van Goghs gekoppeld aan Club Embrace
Van Buuren heeft voor Embrace Vincent elf werken van Van Gogh geselecteerd en die gekoppeld aan een eigen nummer van zijn nieuwe album Club Embrace. ‘Als kleine jongen hoorde ik mijn ouders al praten over Van Goghs schilderijen als de Zonnebloemen en Amandelbloesem. Maar echt begrijpen deed ik het niet. De kans om jongeren, via mijn muziek, met deze kunst in aanraking te brengen, kon ik daarom niet laten lopen. Dat mijn muziek nu bij de elf meesterwerken te beluisteren is, vind ik een enorme eer’, aldus de dj.
 
‘Kijken en luisteren door de oren en ogen van Armin, maakt dat je nieuwe dingen ziet, beleeft of voelt’, zegt Axel Rüger, directeur van het museum. ‘We werken graag met hedendaagse kunstenaars en performers samen om de inspiratiekracht van Van Gogh te laten zien. Ik vind het verfrissend om te ervaren hoe Van Gogh aanzet tot een nieuwe kijk en emotie. En hoe deze wordt doorgegeven aan anderen.’

Volgens Rüger wordt via de muziek en de kunst een nieuwe, andere doelgroep aangesproken. Embrace Vincent, een speciale uitbreiding van de bestaande multimediatour van het museum, is te beluisteren tot 1 december 2016 en te verkrijgen via de multimediabalie in het museum. ADE-bezoekers kunnen in het weekeinde van 22 en 23 oktober op vertoon van het ADE-toegangsbewijs, de tour gratis afhalen.
 
Initiatiefnemer ALDA
Het contact tussen Van Buuren en het museum werd gelegd door ALDA, de organisatie die onder meer Armin Only en A State of Trance organiseert. ‘Ons bedrijf ALDA wil ieder jaar met ADE een uniek en eenmalig event organiseren dat bij de uitstraling van ALDA past,’ vertelt Allan Hardenberg, directeur en oprichter van ALDA.
 
‘Nu wilden we iets bedenken met passie als uitgangspunt. Passie voor muziek, maar ook passie voor kunst. Het is bijzonder om de op het eerste gezicht twee zulke verschillende werelden te koppelen. Vincent van Gogh en Armin van Buren zijn beiden iconen. Weliswaar uit verschillende tijden en werelden, maar nu samengebracht.’ zegt Hardenberg.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie