Autoblad betaalt bekeuring abonnees

Autoblad Top Gear Magazine betaalt iedere nieuwe abonnee dit jaar één verkeersboete voor snelheidsovertredingen na correctie tot en met 5 kilometer terug. Dat maakte het blad woensdag bekend.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

'Per 1 april zijn de bedragen voor verkeersovertredingen weer omhoog gegaan. Dat lijkt ons uitstekend, als je door rood rijdt, dronken achter het stuur zit of op andere wijze anderen in gevaar brengt. Maar 19 euro boete voor wie 1 kilometer per uur te hard rijdt, dat riekt natuurlijk naar het verder aanvullen van de schatkist', aldus de uitgeverij. Als verzachting van de 'verkapte belastingheffing' en signaal aan de politiek betaalt het bij een jaarabonnement de snelheidsboete terug.

Het Openbaar Ministerie (OM) is niet blij met deze actie. Een woordvoerder wijst er op dat een automobilist die in de bebouwde kom een boete krijgt omdat die vijf kilometer te hard rijdt, door de correctie daadwerkelijk 58 kilometer heeft gereden.'Dat heeft toch gevolgen voor de reactiesnelheid', benadrukt hij. De actie van het autoblad kan volgens het OM echter niet worden verboden (ANP).

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie