Merk & Strategie

Bavaria brengt Radler-ijs op de markt

Roderick Mirande, redactie | 29 juni 2017, 12:07

Nóg verfrissender dan een koele Radler? De Bavaria Radler Ice Lemon 2.0%!

Bavaria – uitdager in de Nederlandse biermarkt – komt met een primeur; ijs op een stokje gemaakt van Radler-bier. Om precies te zijn, bestaat het ijsje voor meer dan 98 procent uit Radler bier, en het bevat 2 procent alcohol. Doordat een natuurlijke vezel aan het ijs is toegevoegd blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden. Bavaria: ‘Dat zorgt voor een verfrissende structuur met de échte smaak van Bavaria Radler Lemon 2.0%.’ Door de alcohol is het product alleen geschikt voor consumenten boven de 18 jaar. Eén Radler-ijsje bevat 26 kilocalorieën. Bavaria heeft het over ‘ijs om te proosten’.

Supermarkt
Het ijsje wordt nog niet in het supermarktkanaal geïntroduceerd. Wél is het deze zomer exclusief verkrijgbaar zijn op diverse festivals en evenementen. Het eerste festival waar Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% verkrijgbaar is, is Festival Wish Outdoor in Beek en Donk, (op minder dan een kwartiertje rijden van de brouwerij van Bavaria in Lieshout). Het ‘ijs om te proosten’ wordt op dit moment in beperkte aantallen geproduceerd, maar Bavaria is van plan het nieuwe product het komende jaar ook beschikbaar te maken in de supermarkt voor alle liefhebbers.

Welcome to the cold side of the Family
Het idee om het Radler-ijsje te ontwikkelen, ontstond binnen een intern innovatieprogramma van Bavaria. In antwoord op de vraag ‘Wat zal er nou nóg verfrissender zijn dan een Bavaria Radler?’, pitchten twee medewerkers hun idee succesvol aan de directie; ze kregen groen licht. In het verlengde van de recent geïntroduceerde Bavaria-campagne ‘Welcome to the Family’, wordt voor deze introductie ‘Welcome to the cold side of the Family’ gebruikt.

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

John Resink

(30 juni 2017, 9:52)
Mooie innovatie van een familiebedrijf waar goede ideeen de ruimte krijgen ipv vast te lopen in interne indek structuren.
Verfrissend!
Avatar

Maarten

(30 juni 2017, 9:55)
Witte 'schuimkraag' boven en het was een ijskoud biertje geweest.
Avatar

Hans Veenman

(1 juli 2017, 11:40)
"de échte smaak van Bavaria Radler Lemon 2.0%"

Wat een lege kreet. Zo heeft het biertje van Heineken onmiskenbaar de échte Heinekensmaak. Maar of het nou lekker is?

Gerelateerde items Bavaria Bavaria Radler Ice Lemon 2.0% Productontwikkeling

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs