Merk & Strategie

'Becel pro-activ moet uit het schap'

, redactie | 15 februari 2014, 18:23

De consumentenorganisatie Foodwatch begint een e-mailactie om cholesterolverlagende halvarine uit de supermarkt te krijgen.

Volgens Foodwatch is is cholerstorverlagende halvarine, zoals Becel Pro-activ van Unilever, een medicijn en geen doorsnee voedselproduct, dus zou alleen de apotheek de cholesterolverlagende margarine op recept mogen verkopen.

De organisatie heeft juist nu voor een nieuwe actie gekozen omdat vanaf morgen margarines met plantensterolen, die het cholesterol verlagen, een duidelijk etiket moeten hebben waarop staat dat het gebruik gevaarlijk kan zijn. Dat gebeurt in opdracht van de Europese Commissie. Foodwatch is niet tevreden omdat er geen verplichting is om grote etiketten op de verpakking te plakken.

De organisatie waarschuwt klanten en dan vooral kinderen, die geen last hebben van verhoogd cholesterol om af te blijven van producten als Becel pro-activ van Unilever. Het gebruik van de margarinesoort kan zelfs hartproblemen veroorzaken, luidt de waarschuwing.

Foodwatch voert al langer actie tegen de cholesterolverlagende halvarine. Twee jaar geleden werd Becel pro-activ uitgeroepen tot "meest misleidende verkooppraatje in de reclame."

Unilver spreekt tegen dat pro-activ in de apotheek zou thuishoren. "Plantensterolen zitten ook gewoon in groenten, fruit en noten. Die krijgt iedereen binnen."

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Unilever Foodwatch

Meer in channel Merk & Strategie

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs