Bekende Nederlanders in actie tegen kindermishandeling #ikkijknietweg

360-gradenvideo laat mishandeling zien vanuit slachtoffer en omstander

‘Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’

Deze oproep doet de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. De organisatie heeft deze week uitgeroepen tot de Week tegen kindermishandeling.

Melden

Dit jaar roept de organisatie mensen op om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling. Boomerang Create, 2twintig PR en Hollands Spoor ontwikkelden een online campagne.

‘Mishandelde kinderen die er zelf niet over durven praten, hebben mensen in de omgeving nodig die hun signalen opmerken en hier melding van maken’, zegt Eberhard van der Laan, naast burgemeester van Amsterdam ook voorzitter van de Taskforce. ‘Kijk niet weg en kom in actie. Hiermee kun je de wereld van een mishandeld kind compleet veranderen. Bellen kan ook anoniem.’

360-gradenfilm

De online campagne  bestaat uit twee 360-gradenvideo waarin twee vormen van kindermishandeling te zien zijn, zowel vanuit de omstander als het slachtoffer.

Daarnaast scharen meer dan 25 bekende Nederlanders en politici zich achter de campagne door met hun gezicht en de hashtag op een social post te staan. Tot nu toe zijn de  campagnevideo&;s meer dan 484.000 keer bekeken en werd de hashtag al 10.000 keer gedeeld op Facebook, Instagram en Twitter.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie