Bereik sites reismerken groter in januari

Dat blijkt uit de Online Bereikcijfers GfK DAM.

In januari zien we ‘Booking.com’ terugkeren in de top50 commerciële merken. Mensen gaan zich weer oriënteren op de zomervakantie en daarvan profiteren merken in de categorie ‘Reizen/recreatie’. Bijna 70 procent van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder heeft in januari sites en apps in deze categorie bezocht.

Onder mensen die geïnteresseerd zijn in vakantie ligt het bereik hoger: van jong volwassenen tussen 18 en 35 jaar kwam zelfs 80 procent online in contact met de categorie Reizen/recreatie.

In deze bezoeken speelt de pc (laptop/desktop) nog een relatief grote rol: bijna 40 procent van alle bezoeken vindt plaats via de pc, terwijl dit over alle websites en apps een kwart is.

Maandbereik top-50
In de maandbereik top-50 is Marktplaats op alle platformen in opmars en stijgt het in bereik naar een vijfde plaats. In de smartphone-bereikslijst komt Marktplaats in januari de top-10 binnen.

Facebook en Google en hun (sub)merken blijven de ranglijst domineren. Van de nieuwsmerken blijft nu.nl de grootste in bereik, gevolgd door de NOS en De Telegraaf. De sites van de regionale publieke omroepen behalen een groter bereik dan AD.



Bron: Online Bereikcijfers GfK DAM  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie