'Bezuinigingen bij Wegener rond 50 miljoen euro'

Maarten Hafkamp, redactie | 14 februari 2012, 8:11

Mecom wil bij Wegener mogelijk circa 50 miljoen euro bezuinigen. Ook zou tien procent van de arbeidsplaatsen bij Wegener en de andere dochter Media Groep Limburg (MGL) verdwijnen.

Dat meldt . Dit nieuws zou het personeel woensdag te horen krijgen van Mecom-baas Tom Toumazis tijdens twee massabijeenkomsten in de Brabanthallen in Den Bosch. Mecom maakte eerder dit jaar al bekend 70 miljoen euro te willen bezuinigen in de komende drie jaar. Omdat driekwart van de Mecom-omzet in Nederland wordt gegenereerd, vallen hier de grootste klappen. Villamedia schat dat het in Nederland om een bedrag van circa vijftig miljoen euro gaat.

De weerstand tegen de plannen is groot, want de getroffen kranten presteren goed met rendementen tussen de tien en twintig procent in 2011.

Over aanvullende maatregelen is zoveel onrust ontstaan, dat de bezuinigingsplannen waarschijnlijk woensdag niet bekend zullen worden gemaakt. Het betreft bijvoorbeeld het plan om meerdere drukkerijen te sluiten. Het gevolg van die maatregel is dat de kranten uren eerder naar de drukker moeten. Ook zouden er plannen zijn om de advertentieafdelingen van de kranten en huis-aan-huisbladen in elkaar te schuiven. In regio’s waar Wegener geen krant uitbrengt, zouden de gratis weekkranten worden afgestoten.

Een ingewijde zegt: 'De plannen zijn verstrekkend. De Raad van Bestuur is bezig ze onder het tapijt te vegen in een poging om iedereen gerust te stelen. Woensdag moet de Tom Toumazis-show worden.'

Voorzitter Rob Vunderink van de Centrale Ondernemingsraad van Wegener wil de plannen bevestigen noch ontkennen. Wel bevestigt hij dat er grote bezorgdheid is onder het personeel.

Bron: Villamedia (Bart Ebisch).

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Wegener Bezuiniging 50 Miljoen