Blendle haalt één miljoen gebruikers

Zo'n 200.000 mensen betalen voor hun account

&;Ons Nederlandse  start-upje is zojuist de magische grens van één miljoen lezers gepasseerd&;, schrijft medeoprichter Alexander Klöpping vandaag. Het aantal actieve gebruikers ligt lager: in totaal hebben 200.000 mensen geld gestort op hun Blendle-account.

Blendle is een digitale kranten- en tijdschriftenkiosk. Gebruikers storten geld in hun account en kunnen vervolgens voor een klein bedrag artikelen kopen. Zo kost een kort nieuwsartikel in Het Parool bijvoorbeeld 15 cent en een lang artikel in Vrij Nederland 89 cent. Valt het artikel tegen, dan kunnen gebruikers hun geld terugvragen.

Jonger

In maart lag het totale gebruikersaantal nog rond de 650.000 in Nederland en Duitsland. Volgens Klöpping is de gemiddelde Blendle-gebruiker het afgelopen jaar jonger geworden: van 35 naar 30 jaar. 

Uitbreiding

Onlangs maakte Blendle bekend , een digitale app van De Persgroep. De Nederlandse startup breidt ook internationaal uit. In 2015 kreeg Blendle een Duitse versie en dit jaar start het bedrijf in de . In Amerika is alleen nog een bèta-versie beschikbaar.

Nieuwe functie

Verder schrijft Klöpping dat hij het aanbod van artikelen persoonlijker wil maken met de nieuwe Premium Feed. Het cureren en aanbevelen in de normale Feed nog steeds met de hand, maar in Premium doet een algoritme dat. Dat wordt gebouwd door een team datawetenschappers.

Algoritme werkt als een journalist

&;Tijdens gebruikerstests bleek dat niet alle lezers positief waren over personalisatie&;, schrijft Klöpping . &;Ze zijn bang dat ze alleen maar artikelen te lezen krijgen over onderwerpen die ze al kennen. Daarom lieten we een algoritme bouwen dat zoveel mogelijk werkt als een journalist. Je ziet verhalen over belangrijk nieuws, maar ook informatie die je verrast of artikelen die vooral interessant zijn voor jou. Denk aan een verhaal over politiek, een gedetailleerde geschiedenis van computerchips of een verhaal over een bepaalde celebrity.&;

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie