Bolletje mogelijk verkocht aan Continental Bakeries

Maarten Hafkamp, redactie | 7 oktober 2011, 6:44

Beschuitenfabrikant Bolletje wordt vermoedelijk verkocht aan het internationale Continental Bakeries.

Beide partijen verwachten ‘binnen afzienbare tijd’ tot overeenstemming te komen. Dat heeft de directie donderdag meegedeeld aan de 500 medewerkers van de vestigingen van Bolletje in Almelo, Heerde en Amsterdam.

Daarmee komt een einde aan Bolletje als familiebedrijf. De oorsprong ligt in 1867, toen de familie Ter Beek in Almelo een bakkerswinkel opende. Sinds de pensionering van de laatste familiedirecteur tien jaar geleden, is de afstand tussen de familie Ter Beek en Bolletje steeds groter geworden. 'Daarom hebben zij na 144 jaar aandeelhouderschap besloten hun belang te gaan verkopen en een nieuwe eigenaar te zoeken. Dit is de uitkomst van gesprekken tussen directie, commissarissen en aandeelhouders', zo meldt Bolletje in een persbericht.

Directeur Hielke van Dijken: 'We hebben gedurende de zomer intensieve gesprekken met elkaar gevoerd over de beste weg om het merk te laten groeien. Uiteindelijk is daar uitgekomen dat het goed zou zijn voor Bolletje om onder een nieuwe eigenaar gebruik te maken van de mogelijkheden die Bolletje heeft. Continental Bakeries is een stevige partij, die we goed kennen. Ik denk dat dit voor zowel Bolletje als Continental Bakeries goede kansen biedt.'

Bron: GPD.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Bolletje