Cheil bedenkt VR-game voor verkeersveiligheid

‘Beat The Street’-game confronteert kinderen met gevolgen van hun keuzes en acties

Elke dag fietsen duizenden jonge kinderen heen en weer naar school. Jaarlijks worden velen van hen slachtoffer van een verkeersongeval, in tientallen gevallen zelfs met dodelijke afloop. Grootste oorzaak: onervarenheid in het verkeer.

Om daar iets aan te doen, ontwikkelden Cheil en Samsung in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland de gratis virtual reality-game ‘Beat The Street’. In de VR-game ervaren kindernen verschillende gevaarlijke verkeersituaties, maar dan levensecht.

Ze moeten keuzes maken en actie ondernemen; bijvoorbeeld goed kijken, oversteken of juist wachten. Door de bewegingssensoren in de Gear VR krijgen ze live feedback en worden ze spelenderwijs geconfronteerd met de gevolgen van hun acties.

De app is gratis binnenkort te downloaden in de Oculus Store en te gebruiken met de Samsung Gear VR of andere VR-oplossingen. Daarnaast kunnen onderwijsinstellingen een ‘Beat The Street’ virtual reality-setje .

Credits
Bureau: Cheil
Creatie: Taco Zuidema, Huib Maaskant, Geert-Jan Bijlstra, Ton van Jole, Annemiek den Uil Account: Judith Langeslag, Sanne Kleindijk-Zaalberg, Mariska Kloezen Strategie: Hans van Gils Verantwoordelijk bij Samsung: Gerben van Walt Meijer, Susanne Damen, Anne ter Braak, Femke Koenen
Verantwoordelijk bij Veilig Verkeer Nederland: Rob Stomphorst Productie: WeMakeVR, FatFred
Website

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie