Comedy Central breidt zendtijd uit

Maarten Hafkamp, redactie | 15 augustus 2012, 12:00

Comedy Central gaat per 1 oktober vanaf 9.00 uur in de ochtend uitzenden. Dit betekent zes uur extra zendtijd per dag.

Om de groei van Comedy Central te kunnen doorzetten, investeert Viacom International Media Networks in de programmering voor volwassenen en in de uitbreiding van het aantal uitzenduren voor de zender. De zender geeft vanaf komende zondag, 19 augustus, alvast een voorproefje met de première van New Kids Turbo en de start van de nieuwe sitcom Men at Work. Op maandag 20 augustus is er The Roast of Roseanne. Verder maakte Comedy Central onlangs bekend dat het de nieuwe serie Anger Management met Charlie Sheen dit najaar zal uitzenden en is Friends vanaf 1 september voor het eerst in HD op tv te zien bij Comedy Central.

De zender liet in het eerste halfjaar van 2012 een groei in marktaandeel zien van 46 procent ten opzichte van 2011 (SKO, 18-34 jaar, tijdvak 15.00-02.00h). Daarmee waren de eerste zes maanden van 2012 de meest succesvolle sinds sinds de start van Comedy Central in Nederland, vijf jaar geleden.

'Het is onze ambitie om nog verder te groeien door middel van een heldere week- en een speciale weekendprogrammering', zegt Maurice Hols, General Manager van Comedy Central.

Kindernet blijft tussen 06.00 –09.00 uur te zien op de frequentie van Comedy Central.

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Comedy Central Extra Zendtijd