Concentra koopt definitief Limburgse dagbladen

De Belgische uitgever Concentra neemt de Limburgse kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad over van het Britse Mecom.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Eerder was al sprake van een voorlopig akkoord tussen beide partijen.

Concentra brengt de titels onder in het nieuw opgerichte Concentra Media Nederland. De Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) krijgt een minderheidsbelang in die onderneming, zo meldt het ANP.

Met de overname is volgens Concentra-topman Marc Vangeel een bedrag tussen de 40 miljoen en 46 miljoen euro gemoeid. Hij wil geen precieze prijs noemen.

Het personeel van de kranten gaat op 1 oktober in zijn geheel mee naar de nieuwe eigenaar. Concentra stopt volgend jaar wel met de bijbehorende drukkerij in Heerlen. Daardoor komen 30 banen te vervallen. De Limburgse dagbladen zullen vanaf volgend jaar deels in België ter perse gaan.

NRC
Concentra is in België onder meer uitgever van Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de Belgische Metro. Het is in Nederland al eigenaar van de regionale omroep TV Limburg en van A&C Media, een uitgever van huis-aan-huisbladen.

Als aandeelhouder van krantenconcern Mediahuis is Concentra ook nauw betrokken bij de .

Conflict
Eind vorig jaar hield Mecom de geplande verkoop van MGL nog tegen. Daarop stapte Loek Radix, de interimdirecteur van MGL, op. Hij was op dat punt al vrij ver in de voorbereidingen om MGL los te weken van Mecom. Na groot protest van het personeel van MGL keerde Radix terug en werden .

Radix zegt over de aansluiting bij de Belgische uitgever: “Concentra is voor ons een veilige haven, waar we als Limburgse kranten Limburgs kunnen blijven, maar waar we als mediabedrijf ook aansluiting kunnen krijgen bij digitale expertise op internationaal niveau. Dat we niet meer hoeven te functioneren binnen een beursgenoteerde onderneming is meer dan een bijkomstig voordeel. We hebben hoge verwachtingen van de relatie met Concentra. Door samenwerking met de buren van Het Belang van Limburg moet het mogelijk zijn om de verbinding tussen de beide Limburgen verder te versterken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de Euregionale ontwikkeling. De samenwerking met Mediahuis biedt ongetwijfeld nieuwe kansen voor innovatie, met name op digitaal gebied.&;

Lees ook: .

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie