Mensen & Carrière

De agenda van… Mir Wermuth op SXSW17

Redactie | 25 februari 2017, 7:30

Wermuth is curator van de New Dutch Wave programmering op SXSW17. Wat moet je echt zien? Haar tips.

Mir Wermuth is in het dagelijks leven programmamanager bij iMMovator. Ze doet onder andere de Technology Updates, leidde het meerjarenprogramma Growing Games en nu is ze ook verantwoordelijk voor Dutch Media Innovators, een consortium van zes Nederlandse mediabedrijven die hun business in de VS willen vergroten.  Ook is ze via CLICKNL Media & ICT betrokken bij het topsectorenbeleid creatieve industrie en is ze bestuurslid van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Haar achtergrond ligt in de online advertising  en mediagebruik-onderzoek. Haar proefschrift ging over urban music met de titel No Sell Out. Geen wonder dus dat SXSW dè conferentie is waar al haar passies samenkomen.

The Tim Ferriss Show Live

Zaterdag 11 maart 17-18 uur

Austin Convention Center, Ballroom D

Podcasts staan in Nederland nog echt in de kinderschoenen als journalistiek medium. Uit een recent door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek gefinancierd haalbaarheidsonderzoek blijkt dat een van de populairste podcasts hier ongeveer 1500 luisteraars per aflevering scoort, terwijl in het dunbevolkte Zweden luisterkanonnen van 1,5 miljoen geen uitzondering zijn. Ook vinden millenials in ons kikkerlandje de naam podcasts te technisch klinken en denken ze daarom dat ze moeilijk te installeren. Bizar!

Podcaster Tim Ferriss zendt live uit op SXSW. Hij is de eerste die meer dan 100 miljoen podcast-downloads bereikte en die drie jaar op rij de meeste Itunes downloads wist te realiseren. Daarnaast ook nog een briljante entrepreneur. Twee vliegen in een klap dus. Heel benieuwd of ie live ook veel in zijn mars heeft.

(Tim Ferriss)

 

Vint Cerf Chief Internet Evangelist van Google

Zondag 12 maart 12-13 uur

JW Marriott, salon 5-6

Het zal wel heel lastig worden om de zaal überhaupt binnen te komen, maar als je dat lukt, heb je waarschijnlijk een legendarische bijeenkomst meegemaakt. De 73-jarige Cerf is een van de grondleggers van het internet en treedt voor het eerst op bij SXSW. Hij zal zijn visie geven op de toekomst van het internet en hoe we met zijn allen internet bereikbaar houden voor de hele wereld en wat jij en ik daar aan kunnen bijdragen.

Zijn uitleg waarom internet technologieën (in dit geval  ) soms vreemde namen dragen: “Engineers are really good at labeling and branding things. If we had named Kentucky Fried Chicken, it would have been Hot Dead Birds.”

(Vint Cerf)

 

15,000-Year-Old Marketing Strategy: Why It Works

Dinsdag 14 maart 11-12 uur

Austin Convention Center, room 12 AB

Goeie titel natuurlijk. Maakte gelijk nieuwsgierig. Waar hebben we het over?? Over storytelling. Oh ja, natuurlijk, dat was een inkoppertje.

Maar wat deze sessie echt leuk maakt is dat Donny Osmond met zijn zoon deze sessie vult. Donny Osmond, dat is toch…? Ja, goed voor 33 gouden platen en meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Voormalig tieneridool, nu grootvader van acht kleintjes, treedt nog steeds op in Las Vegas, lanceerde in 2014 zijn zestigste album en won enkele jaren geleden de Amerikaanse editie van Dancing with the Stars. En hoe komt dat? Omdat ie aan storytelling doet. Geen guilty pleasure, maar serious business.

Donny Osmond)

 

The Future of Music Artwork is Gamified

Woensdag 15 maart 17-18 uur

Austin Convention Center, room 12 bC

Na het verzamelen van prachtige LP-covers en het opnemen van je favoriete nummers op cassettes brak het tijdperk van de videoclip aan. En het succes van Youtube is nog steeds voor een groot deel te danken aan het kijken en luisteren naar dergelijke muziekvideo’s. Maar audiovisueel is niet meer genoeg. Ik ben erg benieuwd of de sprekers in deze sessie, waaronder het in Amsterdam gevestigde Whitestone, de doorbraak weten te forceren naar een meer interactieve beleving van muziek in het digitale domein. Met name het toevoegen van game mechanics zou inderdaad een extra toegevoegde waarde moeten bieden, inclusief nieuwe businessmodellen waardoor de muziekindustrie definitief het imago achter zich kan laten dat ze te laat hebben gereageerd op Napster en Kazaa.

Chocolate VR van Tyler Hurd

Donderdag 16 maart 11-18 uur

JW Marriott, salon 5

Nederland is dit jaar ook weer goed vertegenwoordigd met VR-producties en presentaties. In ons eigen New Dutch Wave is werk te zien van Mediamonks en Next Nature Network. Elders is op SXSW Dear Pigeon Man te zien van ‘onze’ Daniel Ernst in het kader van de Shoebox Diorama’s. Er zijn te veel mooie VR-producties om op te noemen, en aangezien ik niet te veel VR achter elkaar kan consumeren (immersive kan ook te indringend zijn) nu alleen maar die ene titel waarin ik me zeker ga onderdompelen: Chocolate van Tyler Hurd: een psychedelische VR muziekvideo van het gelijknamige nummer van elektronica artiest Giraffage. Hurd is 3D animator en is de geschiedenisboekjes ingegaan als maker van de eerste VR-animatiefilm (BUTTS).

" target="_blank">hier de volledige programmering van het film festival

 

Game On: How to Engage Gaming Influencers

donderdag 16 maart 11-12 uur

JW Marriot, salon D

Vanuit verschillende perspectieven een aantal best practices hoe je via game influencers effectief je merk onder de aandacht kan brengen. Vooral interessant door de deelname van Erin “Aureylian” Wayne, werkzaam als community manager bij Twitch, en zelf al jaren lang een belangrijke gaming influencer en voor vele gamende meiden een absoluut rolmodel.

Erin Wayne over wat ze heeft geleerd na het posten van duizend video's op YouTube:

 

Jamila Wood: Blk Girl Soldier

Check regelmatig even de updates van SXSW waar ze definitief gaat optreden. Het gerucht gaat het zondag 19 maart wordt!

Nog maar net toegevoegd aan de lange lijst van artiesten die optreden op SXSW, dus het is nog niet bekend waar en wanneer ze optreedt: dichteres en zangeres Jamila Wood Crisp beats, fijne R&B-stem: Erykah Badu meets Solange. Op Spotify met nog maar een nummer te vinden, dus dit kan je ik-had-r-al-gezien-voordat-ze-doorbrak-momentje zijn. Haar debuutalbum HEAVN kwam vorig jaar uit en werd door Pitchfork in de Top 50 van beste albums verkozen met een 8,4. Haar songs met sterke politiek getinte teksten zijn voorzien van fraaie arrangementen met dank aan producers als The Roots en oddCouple en medemuzikanten als de ook al niet te versmaden pas 20-jarige Kweku Collins (vgl.  Anderson. Paak), die ook te zien is op SXSW.

Net als vele R&B-zangers heeft Jamila bekendheid opgebouwd door de backing vocals te doen bij Chance the Rapper (Sugar Candy, Blessings) en bij Macklemore & Ryan Lewis (White Privilege II).

 

 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items sxsw 2017

Meer in channel Mensen & Carrière

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs