De Agenda van…Bart van Wanrooij

Van Wanrooij is de nieuwe managing director van The Oval Office. Kijk mee in zijn culturele agenda.

Bart van Wanrooij is de nieuwe managing director van The Oval Office in Nederland, voorheen bekend als MOVE. Eind september lanceerde het bureau officieel de nieuwe naam.

De overstap van Publicis Groupe (hij was er creative director bij het onderdeel MSLGROUP) maakte Van Wanrooij omdat hij gelooft in de kracht van live ervaringen. ‘Omdat creativiteit een van de belangrijkste, maar ook leukste factoren is in mijn werk en alles wat we produceren, laat ik me graag inspireren door wat er binnen, maar vooral ook buiten het vakgebied gebeurt.’ Check hier wat er zoal op zijn programma staat de komende tijd.

 

Sign of Time

Pakhuis de Zwijger

Amsterdam

Pakhuis de Zwijger is een van de plekken waar ik vaak kom om inspiratie op te doen. Het steeds verder doordringen van digital in ons dagelijkse leven fascineert me. Je vraagt je weleens af waar het eindigt. Op 4 oktober was deel zestien van de programmareeks ‘Sign of Time’ in Pakhuis de Zwijger: The Digital Everyday. Van connected broodroosters tot tandenborstels. Hoe beïnvloedt Internet of Things ons dagelijks leven? In Sign of Time gaat men in op het spanningsveld tussen nieuwe technieken en de bijkomende maatschappelijke invloed daarvan. De sociologische en psychologische aspecten van nieuwe technologie zijn dagelijks in het nieuws en vormen trending topics op blogs en social media. De Sign of Time  reeks brengt de nodige verdieping en op de website van Pakhuis de Zwijger zijn een paar eerdere afleveringen nog terug te zien.

 

Amsterdam Dance Event

Optreden KIASMOS

21 oktober

Amsterdam

Om het ADE kun je niet heen als je in Amsterdam woont. En gelukkig maar. Ik probeer tijdens het event altijd een originele live ervaring te bezoeken. Dat is deze keer tijdens een 'seated concert' van Kiasmos in Het Concertgebouw. Het duo wordt geflankeerd door de Grandbrothers. Kiasmos komt uit IJsland en bestaat uit componist en BAFTA-winnaar Ólafur Arnalds en Janus Rasmussen (bekend van electro-popgroep Bloodgroup). In 2014 bracht het duo zijn debuutalbum uit op het bekende label Erased Tapes, wat hun meteen wereldfaam opleverde. Ze toerden de hele wereld over en waren headliner op festivals als Sonar, Glastonbury en Iceland Airwaves. Kiasmos brengt een mix van minimal piano- en strijkklanken met elektronica.

 

Creative Meetup met Sint Lucas

27 oktober

Eindhoven

Adobe is een van onze opdrachtgevers. Zij organiseren inspirerende bijeenkomsten voor professionals. Op vrijdag 27 oktober organiseert Adobe samen met Sint Lucas een Creative Meetup als onderdeel van de Dutch Design Week. ‘s Ochtends voeren zeven teams van studenten een creatieve opdracht uit, die wordt beoordeeld door een professionele jury, waarna een winnend team wordt aangewezen. Tijdens de Jam worden er Creative Talks gehouden en worden de teams gecoached door professionals uit het vak. De middag staat in het teken van digital design. Er is voor professionals veel inspiratie te vinden over digital creative design en nieuwe werkwijzen die de toegankelijkheid van digital design voor een groot publiek verhoogt.

ddw.sintlucas.nl/sessions/adobe-creative-meetup

 

RijksakademieOPEN

24, 25 en 26 november

Amsterdam

Kunst opent de geest en daagt je uit, daarom bezoek ik graag musea. Vooral het werk van aanstormend talent vind ik interessant, zij durven vaak nieuwe grenzen op te zoeken. Tijdens het Amsterdam Art weekend eind november opent ook de Rijksakademie haar deuren. Dat gebeurt niet vaak en is een echte aanrader. Vierenveertig kunstenaars van de Rijksakademie openen de deuren van hun atelier en presenteren hun werk. Naast de studiopresentaties kunnen bezoekers performances bijwonen, rondleidingen volgen en het filmprogramma volgen. Claudia Martinez Garay toonde vorig jaar tijdens de open dagen werk dat posters en pamfletten terugbracht tot abstracte overblijfselen in de serie The Parade (foto).

rijksakademie.nl

amsterdamart.com

Claudia Martinez Garay - The Parade

 

Welkom in Partazanië

19 t/m 24 december

Amsterdam

Lachen vind ik ontzettend belangrijk. Humor probeer ik ook vaak terug te laten komen in mijn werk. Humor opent, verbindt, breekt het ijs, verbroedert en bovenal relativeert het. Elke kerst probeer ik samen met mijn vriend een ludieke kerstshow te bezoeken. De Partizanen met hun kersteditie van Welkom in Partazanië staan dit jaar op ons verlanglijstje. De show staat garant voor een verbroederend achtbaanritje door de tijdsgeest. Een avondje kerstclichés, maar dan in de overdrive. Met glühwein en nepsneeuw. Cabaretiers Merijn Scholten en Thomas Gast staan stil bij existentiële vragen als: ‘Wat gaan we doen met oud en nieuw en waarom heb ik daar geen zin in?’ Volgens de aankondiging veel dolkomische sketches en geforceerde gezelligheid van hier tot Partizanië.

 

Mirroring Life

t/m 10 januari 2018

Amsterdam

Beeldtaal is altijd al een enorme belangrijke factor geweest in communicatie. Dat begon al met grotbewoners en is tegenwoordig meer bepalend dan ooit. Sterke beelden zijn vaak tijdloos. Foam presenteert een retrospectief met werk van de befaamde Amerikaanse fotograaf André Kertész (1894-1985). Hij staat bekend om zijn buitengewone bijdrage aan de beeldtaal van fotografie in de 20ste eeuw. De expo geeft inzicht in zijn uitzonderlijke en creatieve vermogen om aan de hand van ongebruikelijke composities een (nieuwe) werkelijkheid te creëren. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de fotograaf die door Henri Cartier-Bresson als één van zijn leermeesters werd beschouwd. Ondanks een verscheidenheid aan periodes en omstandigheden, thema’s en stijlen ontdekt de bezoeker de consistente poëtische benadering in het werk van Kertész.

Amsterdam Light Festival

30 november t/m 21 januari 2018

Amsterdam

Ik woon zelf in de binnenstad van Amsterdam. Vaste prik in de donkere maanden is het Amsterdam Light Festival. Amsterdam is al een betoverende stad, maar in deze maanden helemaal. Dit jaar brengt het festival een aantal speciale verrassingen met zich mee, zoals een lichtobject van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei. Op het land worden kunstwerken dit jaar voor het eerst tentoongesteld op het Marineterrein. Je kunt op eigen houtje een route bedenken om de werken te bekijken maar het festival heeft ook speciale routes gecreëerd om er zeker van te zijn dat je alle hoogtepunten ziet.

Praag

december

En soms is het ook heel verfrissend om naar het buitenland te gaan. Zeker als je in een internationale context werkt. Praag is een van mijn favoriete steden voor een weekendtrip, ik heb er intussen ook goede vrienden gemaakt. Dit keer ga ik Praag bezoeken tijdens de kerstperiode. Een bezoek aan een van de prachtige kerstmarkten is dan onvermijdelijk. Een beetje kitsch, maar wel gezellig! De twee grootste kerstmarkten staan op het Oudestadsplein en het Wenceslasplein.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie