Mensen & Carrière

De kandidaatvoorzitter van de Vea is geen man en maakt geen reclame

Susanne van Nierop, redactie | 27 november 2017, 14:30

Marion Koopman

Marion Koopman (ceo Greenhouse Group) wordt de eerste voorzitter uit de hoek van digital marketing.

Als de Vea-leden tijdens de ALV op 11 december instemmen wordt Marion Koopman de voorzitter van de Vea. Behalve dat zij de eerste vrouwelijke voorzitter is, is het ook voor het eerst dat branchevereniging wordt geleid door een directeur die niet afkomstig is uit de hoek van traditionele reclamebureaus. Koopman volgt Marc Oosterhout (N=5) op die sinds 2013 voorzitter was van de branchevereniging. Haar benoeming markeert volgens Oosterhout de transformatie die het reclamevak heeft doorgemaakt. 'We zien dat digitalisering en innovatie een steeds belangrijker thema wordt voor onze leden.'

Koopman is CEO van Greenhouse Group, gespecialiseerd actief in het digitale marketing speelveld en onderdeel van GroupM. Voor Greenhouse Group was Koopman aan merkzijde actief bij KPN waar zij onder meer verantwoordelijk was voor XS4ALL en Hi Mobile. Zij studeerde aan de Hoge Hotelschool en is afgestudeerd econoom.

Vea-leden zijn op de hoogte gesteld van haar kandidatuur. Alleen als vijf leden officieel protest aantekenen kan haar aanstelling worden gedwarsboomd.

Update 28-11: wanneer 5 Vea-leden officieel een tegenkandidaat voorstellen wordt daar tijdens de Algemene Ledenvergadering gestemd. Protest aantekenen is dus niet mogelijk. 

 

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Robert Essenstam

(28 november 2017, 9:23)
...en ze is (bij mijn weten) de eerste voorzitter die niet "uit Amsterdam" komt, maar een bureaugroep uit Eindhoven leidt. Vrouw. Digital. Eindhoven. Waarom niet véél eerder? Ik vind het een geweldige ontwikkeling.
Avatar

coen olde olthof

(28 november 2017, 9:39)
Naast dat ze alle lijstjes afvinkt. Laat ik even toevoegen dat ze gewoon een gedreven, resultaatgerichte en kundige verbinder is met een brede ervaring zowel in digital en non digital. Uitstekende keuze.

Gerelateerde items Vea greenhouse group

Meer in channel Mensen & Carrière

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs