De Telegraaf in beroep om tv-gids

Roderick Mirande, redactie | 10 juli 2012, 9:00

De krant legt zich niet neer bij het verbod dat de rechter heeft opgelegd om een tv-gids uit te brengen.

De Telegraaf gaat in beroep tegen het verbod om programmagegevens van de omroepen te publiceren. De rechter bepaalde vorige maand nog dat de informatie onder de bescherming van de Mediawet valt. De Telegraaf bracht op 2 juni voor de eerste keer een tv-gids uit, waarin de programma's voor de komende week stonden afgedrukt. De publieke omroepen en de commerciële zenders RTL en SBS spanden een kort geding aan tegen de krant, omdat de programmagegevens volgens de omroepen zijn beschermd.

De Telegraaf stopte weliswaar voorlopig met de nadat de rechter de publicatie had verboden, maar de krant legt zich niet neer bij de uitspraak. Directeur van De Telegraaf, Frank Volmer, zegt dat hij ervoor blijft 'strijden' om zijn lezers de programmagegevens te kunnen bieden.

Volgens de Mediawet mogen kranten programmagegevens alleen per dag publiceren. De Telegraaf hoopt op een wetswijziging die door de VVD en D66 wordt voorgesteld. Volgens dat voorstel kunnen kranten tegen betaling de programmagegevens afdrukken.

Bron: NOS

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Telegraaf Tv-Gids