Media

Definitief bod Mediahuis op TMG, steun van meerderheid

Maarten Hafkamp, redactie | 11 januari 2017, 8:30

Belgen willen TMG van de beurs halen.

Mediahuis (in Nederland onder meer eigenaar van NRC Media) en VP Exploitatie (grootaandeelhouder in het Telegraaf-concern) bevestigen vanochtend hun voornemen om gezamenlijk een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van de Telegraaf Media Groep.

Inmiddels hebben Mediahuis en VP Exploitatie onherroepelijke toezeggingen (irrevocable undertakings) ontvangen van TMG-aandeelhouders Delta Lloyd Levensverzekering (belang van circa 7,3 procent) en Navitas (6,7 procent). VP Exploitatie heeft een belang van 41,3 procent in TMG, waarmee het percentage gecommitteerde aandelen in totaal momenteel op ruim 55 procent staat. Daarnaast heeft een aantal aandeelhouders steun uitgesproken voor het voorstel.

Hoewel een meerderheid nu het bod steunt, willen de Vlamingen nog stappen zetten. Zij willen TMG van de beurs halen - meldt De Telegraaf - en hebben daar 95 procent van de aandelen voor nodig. Ook wil Mediahuis &;in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen&;.

Lange termijn
Doel van het voorstel is om met de combinatie Mediahuis-TMG te komen tot een toonaangevend multimediabedrijf, dat  op lange termijn succesvol blijft op de Nederlandse en Belgische markt. &;Mediahuis en VP Exploitatie zien een sterke strategische logica voor deze voorgenomen krachtenbundeling, die de beste waarborg vormt voor een duurzame toekomst van onafhankelijke journalistiek via eigen redacties en met de verschillende nieuwsmerken van TMG.&;

VP Exploitatie wordt bij het slagen van de transactie aandeelhouder van de Nederlands-Belgische combinatie.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

Bod gaat slagen
Half december kwam naar buiten dat Mediahuis een bod op TMG wilde doen. Lees ook: .

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Tmg mediahuis De Telegraaf

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs