Marketing Technology

Digitale industrie haalt 12% omzet uit buitenland

, redactie | 7 juli 2016, 7:37

Kengetallenonderzoek van Dutch Digital Agencies (DDA) bevestigt sterke groei.

De digitale industrie is één van de grootste groeisectoren in de Nederlandse economie, zo blijkt uit het kengetallenonderzoek over 2015 dat branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA) vandaag bekend maakt. Een omzetgroei van 10% bevestigt de toename van de groei van de afgelopen jaren.

12% van de omzet wordt in het buitenland gedaan, wat neerkomt op ruim 60 miljoen euro. Dit laat volgens DDA-voorzitter Adjan Kodde zien dat internationalisering, één van de belangrijke pijlers van de vereniging, niet uit de lucht komt vallen. &;Deze ontwikkeling zien wij bij steeds meer leden. Hetzij het openen van een kantoor in het buitenland, hetzij een strategisch partnership met global merken waar in verschillende landen wordt samengewerkt. Deze ontwikkeling omarmen wij met trots en ondersteunen wij ook met verschillende buitenlandse initiatieven zoals handelsmissies, beurzen en podia.&;

De werkgelegenheid bij de bureaus die aangesloten zijn bij DDA nam in 2015 nog sterker toe dan in 2014, toen al een 11% groei te zien was. Zo steeg het aantal FTE’s in 2015 met ruim 12% ten opzichte van 2014. Kodde: &;De bureaus groeien hard, maar dit betekent ook dat er een steeds grotere vraag ontstaat naar creatief en technisch talent. Initiatieven als de Digital Master van de HvA en ons eigen Talentenprogramma en Summerjobs helpen met de aanwas van nieuw talent, en dit blijft een belangrijk aandachtspunt van DDA.&;

De verwachtingen voor 2016 zijn volgens de DDA leden ook positief met een verwachte winstgroei van 20%. De omzetvoorspellingen van DDA leden in voorgaande jaren waren opvallend accuraat. 

Het kengetallenonderzoek wordt jaarlijks door onderzoeksbureau Conclusr uit Breda uitgevoerd. Aan het onderzoek hebben 106 bedrijven deelgenomen. De branchevereniging groeide met 15% in haar ledenaantal. Vorig jaar hebben 77 leden deelgenomen aan het onderzoek.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Marieke

(27 september 2016, 14:20)
Dit rapport kan ik goed gebruiken voor mijn masteronderzoek.
Is het rapport online te vinden?

Alvast bedankt!
Avatar

Tijmen

(20 oktober 2016, 8:32)
@Marieke. Heb jij toevallig dit rapport al gevonden?

Gerelateerde items Dda

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs