Dit zijn de beste brand activations van oktober

De maand waarin Grolsch een grensverleggend hersenexperiment deed en iedereen heel even in Oslo wilde zijn. 

Grolsch – Awake Your Curiosity Experiment
Bureau: Kubus Interactive

Awake is een Roemeens festival dat zijn bezoekers met muziek en kunst wil inspireren om even stil te staan en tot zichzelf te komen. Om te laten zien hoe belangrijk dat is, organiseerde hoofdsponsor Grolsch een grensverleggend experiment. In Awake Your Curiosity kregen bezoekers neuroheadsets op, die hun hersenen scanden terwijl ze naar muziek luisterden. Vervolgens werden de deelnemers ineens geconfronteerd met heftige stadsgeluiden. De respons van hun hersencellen werd geprojecteerd op kleurrijke visuals op schermen. 

 

Visit Oslo – The Great Escape
Bureau: Trigger

Met deze spot-on activatie scoorde Visit Oslo een dikke digitale hit. Hoofdrolspelers zijn het Nieuw-Zeelandse stel Marcela en Sam. Tijdens hun Europese roadtrip belanden ze in een overbevolkt Louvre waar de weg naar de Mona Lisa is versperd door een kluwen opdringerige bezoekers met selfiesticks. Na een wanhopige Insta-post meldt zich het toeristisch bureau van de Noorse hoofdstad. Deze biedt het stel ‘een great escape’ aan: in alle rust genieten van alles wat Oslo te bieden heeft. Hun avontuur vormt de basis voor een feelgood sprookje. 

 

Philips – Mother’s Energy
Bureau: Wunderman

In aanloop naar Moederdag in Argentinië (15 oktober) bracht Philips een mooie ode aan alle moeders die dag in dag uit met energie smijten om het gezin draaiende te houden. Twintig bekende Argentijnse influencer mama’s kregen een paar speciaal ontworpen schoenen met batterijen die werden opgeladen met de kinetische energie van hun voetstappen. Op Moederdag werden al deze krachtbronnen naar een ziekenhuis in Buenos Aires gebracht, waar de gebundelde Mother’s Energy een prachtige bestemming kreeg.

BrandActivation.com, een blog van BrandBase, selecteert elke maand drie inspirerende brand activation-cases voor Adformatie. Aan het eind van het jaar wordt het allerbeste werk van 2017 gekozen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie