Douwe Egberts stopt met eigen winkels en koffieshops

Het bedrijf kocht eind 2011 nog koffieketen Coffee Company.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Douwe Egberts is van plan zijn 14 eigen vestigingen te sluiten (het heeft daarnaast nog 12 vestigingen die in handen zijn van franchiseondernemers).

In mei gaf het merk aan te gaan fuseren met de koffietak van Mondelez, en de naam DE te laten sneuvelen voor Jacobs Douwe Egberts. Het bedrijf wil zich gaan toeleggen op de productie van koffie en thee en daar past, aldus Douwe Egberts, geen eigen winkelnetwerk meer bij.

Opmerkelijk, omdat Sara Lee, toen moederbedrijf van Douwe Egberts, in 2011 nog de keten van overnam. Het werd eigendom van DE Master Blenders 1753.  

Bedoeling was toen om marktleider te worden en groter te worden dan Starbucks in Nederland.

Het merk het merk Coffee Company zal wel blijven bestaan.

Blokker

Het koffieassortiment zal binnenkort te koop zijn bij de Blokkervestingen. Blokker dat het met de verkoop van een selectie van de Douwe Egberts geschenkartikelen in nieuwe pilotwinkels zou starten, als proef.

Klanten kunnen hun D.E-waardepunten bij het servicepunt van de pilotwinkels verzilveren, zo werd bekend. Nu wordt dus aangegeven dat Blokker het beheer van het spaarprogramma van de koffie- en theeproducent (het oudste actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland, aldus ) overneemt.

Manager communicatie van Douwe EgbertsNorbert Carpetti geeft tegen aan dat Douwe Egberts dichter bij de klanten wil komen &;in plaats van dat de klanten ons moeten opzoeken. De Blokker zit bij iedereen om de hoek.&;

Vanaf halverwege  2015 moet het geschenkenassortiment in alle Blokker-winkels verkrijgbaar zijn, dan kunnen mensen ook hun gespaarde punten verzilveren.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie