Duitse clubs populairst bij shirtsponsors

De voetbalclubs uit de Duitse Bundesliga incasseren gemiddeld het meest aan shirtsponsoring.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Gemiddeld krijgt elke club in Duitsland rond de 6,6 miljoen euro per jaar, meldt onderzoeksbureau Sport+Markt. De clubs in Engeland (Premier League) krijgen in totaal het meeste geld: jaarlijks 128 miljoen euro, bijna 10 miljoen meer dan de achttien Bundesligaclubs. Dat komt neer op een gemiddelde van 6,4 miljoen euro per club. De clubs uit de Nederlandse krijgen 42 miljoen per jaar, een gemiddelde van 2,3 miljoen per club.

Manchester United en Liverpool zijn koploper qua inkomsten. Beide Engelse clubs krijgen van hun sponsors 23,6 miljoen euro per jaar. Ajax voert volgens Sport+Markt met 10 miljoen per jaar de lijst in Nederland aan. Aegon is de shirtsponsor van .

In vergelijking met vorig seizoen kregen de eredivisieclubs dit huidige voetbaljaar één miljoen euro minder. Dat verlies komt vooral op het conto van AZ, dat geldschieter Dirk Scheringa zag wegvallen. De nieuwe sponsor Afas kon dat gat in de begroting niet opvangen.

Nederland doet het wat dat betreft een stuk beter dan de Italiaanse clubs. Daar kregen de clubs in totaal meer dan acht miljoen per jaar minder, mede doordat Lazio Roma en Fiorentina geen sponsor konden vinden. Desondanks staat het land met in totaal 65,9 miljoen euro per jaar nog boven Frankrijk (58,8 miljoen) en Spanje (57,5 miljoen).

Kanttekening bij de plek van Spanje is dat Barcelona, de club met de meeste fans in Europa, uit principiële redenen geen shirtsponsor heeft. Anders zou Spanje volgens het onderzoeksbureau zeker op de derde plaats staan.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie