Creatie & Campagnes

Duracell brengt documentaire uit over door orkaan getroffen Puerto Rico

Redactie | 28 december 2017, 18:25

De korte film wordt gelanceerd in samenwerking met Wieden+Kennedy New York.

Duracell heeft een documentaire uitgebracht over de problematiek op Puerto Rico na orkaan Maria eerder dit jaar. 3,4 miljoen inwoners zitten zonder stroom en de batterijgigant wil dat probleem aankaarten. De documentaire heet ‘Island Without Power’.

In de korte film wordt verteld hoe scholen en ziekenhuizen zijn getroffen door de bliksem en dat batterijen de enige vorm van energie zijn als men niet de beschikking heeft over een generator. Het dagelijkse leven is volgens de verteller ernstig verstoord. Acteur John Leguizamo is overigens verantwoordelijk voor de voice-over.

De documentaire eindigt echter op een positieve manier. Zo wordt de vastberadenheid van Puerto Rico om door te gaan geprezen en wordt ook zichtbaar welke rol Duracell hierin kan spelen. Uit de documentaire blijkt dat er sprake is van een initiatief waarbij batterijen worden geleverd aan het getroffen gebied om zo toch tot een vorm van energie te kunnen komen. Op deze manier kan Puerto Rico weer het dagelijkse leven proberen op te pakken en verdergaan met de opbouw van het getroffen gebied.

 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Duracell

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs