Creatie & Campagnes

EasyJet deelt ludieke instructievideo over gebarentaal na tweet Virgin Radio-dj

Christian Manuputty, redactie | 10 mei 2017, 15:12

De vliegtuigmaatschappij onthult de geheime communicatie van het cabinepersoneel.

Door gebruik te maken van gebarentaal wordt het mogelijk voor vliegtuigpersoneel om de passagier niet onnodig te storen en geruisloos te kunnen communiceren. Deze vorm van communicatie viel op Twitter op door een tweet van Virgin Radio-dj Jamie East. Met een korte video vroeg hij zich hardop af wat er voor zijn neus gebeurde tijdens zijn vlucht met easyJet.

Dit leidde tot veel reacties van zijn volgers die er de humor wel van inzagen. easyJet is de beroerdste niet en reageert op alle reacties met een instructievideo. In deze video wordt op ludieke wijze uitgelegd wat de gebaren nu eigenlijk betekenen. Gebaren voor het eten van de menukaart worden uitgelegd, maar ook de communicatie voor speciale gevallen, zoals een huwelijksaanzoek dat plaatsvindt, waarop het personeel de champagne tevoorschijn moet halen. Of een gespotte filmster, waarvan even niet op de naam kan worden gekomen. Het wordt allemaal uitgelegd in onderstaande instructievideo.

 

Over de auteur

Christian Manuputty
Redacteur bij Adfo Groep voor Adformatie Online, Communicatie Online en Marketing Online. Lees meer over Christian Manuputty

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Easyjet

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs