Creatie & Campagnes

Easyjet presenteert interactieve theatershow over Nederland

Redactie | 17 oktober 2016, 12:17

Vliegmaatschappij werkt samen met Schiphol en het Nederlands Bureau voor Toerisme

Wie vorige week door Shoreditch High Street (Oost-Londen) liep, ontdekte ene mysterieuze vliegtuigdeur. Die vormt de toegangspoort tot een avontuur waarin bezoekers een bliksembezoek brengen aan het hedendaagse Nederland. Voorbijgangers betreden via de deur een levensgroot decor waar theateracteurs laten zien wat er in Nederland te beleven valt.

Zo vaar je bijvoorbeeld mee door de grachten, ga je op fietstocht en loop je door de tulpenvelden. Ook Vincent van Gogh neemt je mee op avontuur.

Marketingactie

De show is een marketingcampagne van Easyjet, in samenwerking met Schiphol en het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC Holland Marketing). Bureaus VCCP en Bearded Kitten ontwikkelden de actie. De vliegtuigdeur stond op 14 en 15 oktober in Londen. De stunt is onderdeel van &;Why not?&;, een grotere campagne waarmee de vliegmaatschappij Europese vluchten wil promoten.

? - 2016 TV ad

HollandCity-strategie

Sandra Ishmael van het NBCT: &;De campagne past perfect bij onze HollandCity-strategie doordat we de bezoekers erop wijzen verder te kijken dan de stadsgrenzen van Amsterdam. De virtuele beleving brengt de essentie van ‘Holland’ over en laat er geen twijfel over bestaan waarom Nederland nog steeds zo’n belangrijke bestemming is voor bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk.&;

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

freed schmitter

(17 oktober 2016, 14:23)
Wel apart dat een reclamefilmpje van 1:45 min over Easyjet en Holland voorafgegaan wordt door een reclamefilmpje van ... KLM aanbieding citytrips. - Het idee van een theatershow achter een vliegtuigdeur is lovenswaard, al kon de uitvoering actueler, met minder algemeenheden?

Gerelateerde items Easyjet Schiphol Marketing

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs