Edelkoort verlaat Design Academy

Lidewij Edelkoort zal in het najaar haar taak als voorzitter van de Design Academy Eindhoven beëindigen. Zij zal zich gaan bezighouden met een studie naar het opzetten van internationale designinstituten in nauwe samenwerking met de Design Academy.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Academieraad heeft Anne Mieke Eggenkamp benoemd als nieuwe voorzitter. Zij is sinds september 2007 al lid College van Bestuur. Edelkoort bekleedde de functie sinds toen jaar. ar deze functie bekleed te hebben heeft zij het instituut sterk geprofileerd en gepositioneerd als een kwaliteitsmerk van Nederlandse vormgeving dat bovenal ook internationaal bekendheid heeft verworven. Zij wordt geroemd om het feit dat ze Nederlandse vormgeving positioneerde als kwaliteitsmerk waardoor het internationale bekendheid heeft verworven. Mede gedreven door haar beroep als trendforcaster, wist ze de academy altijd de draai wist te geven waar de tijd om vroeg. Zo zette ze de afdeling Man and Well being op, initieerde ze de masters Man and Humanity en de IM Masters onder leiding van Droog Design.

Onder Edelkoorts’ leiding kwamen ook de internationale exposities ‘Improvisare’ in Milaan, New York en Tokyo en ‘Post Mortem’ in Milaan tot stond. Aan het begin van haar mandaat bracht zij de Graduation Show van Amsterdam terug naar Eindhoven. Met 18.000 bezoekers groeide de expositie uit tot één van Nederlands grootste kortlopende designevenementen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie