Eigenaar It's failliet verklaard

IMpact Retail, de eigenaar van elektronicaketens It's Electronics en Prijstopper en website Modern.nl, is maandag failliet verklaard.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het personeel is ontslag aangezegd. De faillietverklaring gebeurde op verzoek van de bewindvoerder. Deze is in gesprek met verschillende partijen om de gezonde commerciële activiteiten al dan niet in afgeslankte vorm voort te zetten.

Tot nader order blijven de 118 winkels en de webwinkel gesloten. De bewindvoerder vroeg om het faillissement wegens de financiële problemen van het concern. Hij denkt dat een faillissement 'een mogelijke doorstart bespoedigd'.

Voor alle werknemers - er werken een kleine duizend mensen voor IMpact Retail - is een spoedregeling getroffen voor het salaris van januari. Per maandag wordt het personeel ontslag aangezegd, aldus een verklaring op de van IMpact Retail.

Vorige week vroeg IMpact Retail onverwacht uitstel van betaling aan en sloot het van de ene op de andere dag de winkels. Toegenomen concurrentie en de economische crisis nekten het bedrijf.

Bron: ANP.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie