Einde nabij voor Polare

Een maand geleden leek een surseance al onafwendbaar. Dinsdag vraagt Polare uitstel van betaling aan.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Commissaris Carel Bikkers (ex-Audax) van het bedrijf zei vrijdagmiddag tijdens een persconferentie dat een faillissement waarschijnlijk is. 

De omzet van Polare zou volgens insiders het afgelopen jaar 20 procent zijn gedaald. Polare vroeg boekuitgevers en het Centraal Boekhuis (CB) om een bijdrage. Maar omdat de uitgevers (aandeelhouders van de leverancier) dit niet wilden, leek een surseance onvermijdelijk, zo meldde een bron al
Dat werd gisteren bevestigd door Bikkers. De banken ING en ABN Amro hebben wel toegezegd een groot deel van hun vorderingen kwijt te schelden, maar het CB weigert mee te werken.

Bikkers ziet nog een theoretische mogelijkheid dat er voor dinsdag alsnog een akkoord wordt gesloten, maar dan moet de boekensector volgens hem wel over de brug komen. Hij haalde vrijdag uit naar het CB en de uitgeverijen die volgens hem slordig&; hebben onderhandeld en met geen enkel alternatief voor het bedrijf zijn gekomen.

Commissaris Cor Molenaar vermoedt zelfs dat de boekensector Polare liever ziet verdwijnen. &;Dit voelt als een vooropgezet plan om de marktleider te liquideren en de positie van de grote uitgeverijen te versterken. Ik voel me hier heel misselijk bij.&;

De boekwinkels die eind vorige maand tijdelijk gesloten werden, blijven voorlopig dicht.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie