Premium

‘Elkaar Energie Geven’ centraal in nieuwe Nuon-campagne

De energieleverancier en bureau FCB Amsterdam zetten in op de AanUitdaging.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Na het winnen van  en vervolgens de integratie met McCann levert FCB Amsterdam nu haar eerste nieuwe campagne af samen met Nuon. In de campagne staat de thematiek ‘Elkaar Energie Geven’ centraal. Want Nuon vindt zichzelf meer dan alleen een leverancier van feitelijke energie.

De campagne is gebaseerd op het inzicht: soms moet je eerst iets uit zetten om iets anders aan te zetten. Onder de vlag: AanUitdaging wil Nuon mensen inspiratie geven over hoe je door iets uit te zetten energie bespaart en een andere energie aanzet. Deze initiatieven moeten meer zijn dan bespaartips. Het zijn allemaal leuke en interactieve manieren om elkaar energie te geven en ook nog energie te besparen

De campagne wordt afgetrapt met een inhaker op de Nacht van de Nacht. Waarin Nuon oproept om alle lichten uit de doen. En de sterren aan.

Vanaf maandag is de campagne op tv, radio, online (spot en non-spot), social en in print. Ook is er het platform AanUitdaging waar bezoekers uitgedaagd worden om hun eigen AanUitdaging te bedenken en te delen via de site.

Friso Westenberg, Head of Marketing & Communication Nuon: ‘Met deze campagne willen we laten zien dat we samen met onze klanten dingen kunnen veranderen. Niet als passieve toehoorder, maar als facilitator. We willen mensen inspireren en hen verrassen met een andere boodschap dan ze misschien verwachten. De wederkerigheid met onze klanten is van belang. Elkaar Energie Geven’.

Frans Brand, Chief Creative Officer FCB Amsterdam: ‘Eerlijk, transparant en dichtbij. Daadwerkelijk een relatie willen bouwen met haar klanten op basis van gelijkwaardigheid. Nuon gaat zich de komende jaren nog meer focussen op het centraal stellen van de klant. Dat betekent luisteren en met oplossingen komen waar iedereen wat mee kan. Deze benadering vraagt om een campagne die ook een stapje verder gaat dan communicatie zoals we dat van corporates gewend zijn.&;

 

reclame

Credits
Klant: Friso Westenberg, Helma Verstoep en Ella Hollander
TV producer: Sandra Derogee
Creatie: Sanne Braam en Frans Brand
Account: Mayke Donkers en Benno van der Helm
Productiemij.: Halal
Producent: Lisa Scheffer
Regisseur: Johan Kramer
DOP: Ton Peters
Offline editing: Kapsalon
Muziek: Jorrit Kleijnen
Editor: Annelien van Wijnbergen
Sfx + mixage: FC Walvisch door Marcel Walvisch
Voice-over: Rens Pluijm

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie