EO moet opzet vrouwenblad Eva wijzigen

De EO moet de opzet van het vrouwenblad Eva aanpassen, wil de omroep het blad in de toekomst blijven uitgeven.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De inhoud moet meer gekoppeld zijn aan een of meer programma's van de omroep, meldt het Nederlands Dagblad. Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt een motie met die strekking.

In eerste instantie wilden de niet-christelijke partijen omroepen verbieden nog langer tijdschriften uit te geven naar aanleiding van het op de markt komen van KRO-blad Maria. De KRO heeft inmiddels onlangs besloten te stoppen met Maria, omdat de titel te weinig abonnees heeft.

Volgens de partijen zijn omroepen er om programma's te maken en niet om tijdschriften uit te geven. Dit zou bovendien concurrentievervalsend werken. De christelijke partijen CDA, ChristenUnie en SGP stemden tegen een amendement om dat te regelen.

Een motie van ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind werd wel aangenomen. Hierin staat dat er een herkenbare relatie dient te zijn tussen tenminste de helft van een blad en de programma's en de identiteit van de betreffende omroep. Volgens Voordewind is het nu aan het Commissariaat van de Media om hier een besluit over te nemen.

Een EO-woordvoerder zegt dat de omroep eerst het wetsvoorstel juridisch goed door gaat nemen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie