Creatie & Campagnes

Fabrique presenteert het Grootste Museum van Nederland

Redactie | 13 juli 2017, 16:19

Samen met museum Catharijneconvent ontwikkelde het ontwerpbureau het concept, de campagne en de audiotour

Veel Nederlanders lopen de kerken in eigen land voorbij, terwijl ze op vakantie in het buitenland wel bij ieder kerkje naar binnen gaan. Zo ontstond bij Museum Catharijneconvent het idee om de Nederlandse kerken toegankelijk te maken voor dagjesmensen.

Audiotour met beacons
Museum Catharijneconvent benaderde ontwerpbureau Fabrique om samen het ‘Grootste Museum van Nederland’ te realiseren. De partijen ontwikkelden een audiotour voor iedere kerk met verhalen over het interieur en de kunstwerken. De bezoekers kunnen kiezen uit een uitgestippelde tour of gewoon zelf vrij rondlopen. Met behulp van beacons krijgen ze informatie over de plek waar ze zich bevinden.

Landelijk en lokaal
In de landelijke campagne ligt de nadruk op de introductie van het Grootste Museum van Nederland.Op lokaal niveau wijst de campagne op de nabijheid van de kerken. In en om de kerk ligt de nadruk op het toegankelijk maken en verwelkomen. Niet alleen met banieren en folders, maar ook door de manier waarop de vrijwilligers mensen verwelkomen en mensen uitnodigen de audiotour te doen.

Met de audiotour, de campagne en de communicatiemiddelen willen ze een zogenaamde ‘virtuele museumlaag’ over de kerken aanbrengen. De dertien deelnemende kerken en synagogen vormen zo één geheel.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items kerken het grootste museum van nederland beacons

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs