Marketing Technology

Facebook test advertenties in video’s na 20 seconden kijken

Claartje Vogel, redactie | 9 januari 2017, 18:05

Facebook video

Het medium experimenteert met midrolls

Op dit moment verdient Facebook geen geld aan video, maar dat gaat veranderen. Volgens bronnen van website test het platform mid-rolls (advertenties halverwege een filmpje).

Keuze

De reclames komen niet zomaar in video&;s terecht. Als je een filmpje plaatst, mag je kiezen of je advertenties wil vertonen. Wie daarvoor kiest krijgt 55 procent van de winst. Dat is ook de het percentage dat YouTube aan gebruikers geeft.

Lengte

Om advertenties in te zetten, moet het filmpje minsten 90 seconden lang zijn. De midroll verschijnt na 20 seconden. Om geld te verdienen met Facebookvideo’s, moet je dus filmpjes maken die de aandacht van de gebruiker vasthouden.

Dat is opmerkelijk, want tot nu toe telt Facebook iedere gebruiker die minstens 3 seconden naar een filmpje heeft gekeken als een ‘video view’. Die meetmethode is omstreden, want de filmpjes spelen automatisch af als je erlangs scrollt.

Geen verrassing

Deze test werd afgelopen herfst al aangekondigd door Facebooks vicepresident Dan Rose. In augustus testte het bedrijf . Kort daarna zei Rose dat Facebook deze vorm van adverteren ‘begin 2017’ ook in andere videoformats zou testen.

Over de auteur

Claartje Vogel
Journalist en redacteur voor Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Tijdschrift voor Communicatie (Adfogroep). Lees meer over Claartje Vogel

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Anonymous

(13 januari 2017, 11:46)
Hoe krijg je die reclame weg?
Avatar

Chris Schwartze

(24 januari 2017, 9:15)
https://fozy.nl
Interessant, dit lijkt duidelijk zien dat ze een market share van YouTube willen afpakken, die al enige tijd met mid ad rolls experimenteren (al vind ik 20 seconden wel wat vroeg).

Gerelateerde items Facebook midrolls Advertenties

Meer in channel Marketing Technology

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs