Media

Facebook werkt samen met MediaCom voor optimaliseren videocontent

Redactie | 11 oktober 2017, 20:11

De eerste tests met Audi en Whiskas laten 'een sterk verhoogde video engagement' zien.

MediaCom Beyond Advertising (MBA) heeft ‘Feed Ready' geïntroduceerd om klanten te helpen bestaande videocontent op Facebook te optimaliseren voor betere overdracht van de boodschap en hogere ad recall.

Folkert Langeveld, strategy leader bij MediaCom: 'De manier waarop men videocontent in de Facebook-timeline bekijkt, is zeer specifiek voor het platform. Ondanks de enorme groei van het gebruik van video op Facebook zien we nog vaak videocontent die niet is afgestemd op de gebruikerservaring van het platform. Feed Ready geeft onze klanten de kans om impact van videocontent op Facebook te verhogen, snel en tegen lage kosten. Ook past Feed Ready perfect in de visie van MBA dat content altijd gecreëerd moet worden met als uitgangspunt het medium waar het zal worden ingezet.'

Bij de ontwikkeling van Feed Ready was er een nauwe samenwerking met Facebook. De vijf ‘creative principles’ voor Facebook video content stonden hierbij centraal. Deze beschrijven onder andere de optimale videolengte, de noodzaak om snel de aandacht van de gebruiker te krijgen en de juiste integratie van kenmerken voor maximale merkherkenning van video.

Audi en Whiskas
In aanloop naar de lancering voerde MBA en Facebook in Nederland al twee tests uit met Feed Ready videocontent. Audi had de primeur met de spot 'Spin'. Hierbij werd een stijging van 72 procent in view-through-rate (VTR) gemeten op de Feed Ready video in vergelijking met de originele video.

Een tweede case met Mars Petcare met een spot voor het merk Whiskas ('voed hun nieuwsgierigheid') liet een stijging van 146 procent in VTR zien.

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Mediacom Facebook

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs