Social

Facebook wil alias toestaan

Jasper Mulder, redactie | 4 februari 2014, 17:11

Facebook wil af van zijn beleid dat gebruikers hun eigen naam moeten gebruiken. Het wil aliassen toestaan bij nieuwe apps.

Het ) hanteert vanaf zijn ontstaan het beleid dat gebruikers alleen met hun eigen identiteit online mogen gaan. Dat is niet waterdicht, en wie echt niet onder eigen naam  een Facebook-account wil openen kan dat wel doen, maar het is in strijd met de huisregels van het sociale netwerk. Het ging zelfs een tijd achter dit soort types aan en vroeg vrienden of degene wel echt was wie die uitgaf.

Met dat één-identiteitsbeleid veranderde Facebook tien jaar geleden ook het speelveld van sociale media. Daarvoor waren de aliassen er gemeengoed, maar die raakten in onbruik. Dat zou nu weleens &;terug&; kunnen veranderen. Facebook zou aliassen gewoon weer willen  toestaan bij nieuwe apps en programma’s, zei Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in een interview met BusinessWeek: &;Ik weet niet of het is doorgeslagen, maar ik denk dat we zeker op een punt zijn beland waarop we niet meer door hoeven te gaan met echte identiteit. Als je altijd onder de druk van een echte identiteit zit, wordt het volgens mij een beetje een last.’

Zuckerberg hint daarmee op het feit dat veel gebruikers huiverig zijn om informatie op Facebook te plaatsen waar ze jaren later mee achtervolgd kunnen worden - een foto van een dronken avond of een seksistisch grapje.

Bij de Facebook-app Instagram is het overigens al mogelijk voor gebruikers om vanuit een alias te werken.

 

 

 

Over de auteur

Jasper Mulder
Journalist voor CommunicatieOnline, MarketingOnline, Adformatie.nl en de bijbehorende magazines. Lees meer over Jasper Mulder

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Frank

(18 mei 2017, 21:11)
Nou, leuk dan!

Ik ben vandaag (18-5-2017) van Facebook afgedonderd omdat ik een anonieme naam voor mijn pagina had. Mijn 'artiestennaam' had ik gebruikt.

Facebook wil badguys weren en de goede zijn de dupe hiervan.
Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs