'Facebook zorgt wereldwijd voor banengroei'

Deloitte schat in dat Facebook met aanverwante activiteiten zeker 4,5 miljoen banen heeft gecreëerd.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het adviesbureau publiceert, in opdracht van Facebook, de resultaten van het rapport ‘Facebook’s Global Economic Impact’. Naast 4,5 miljoen banen was het sociale netwerk goed voor 227 miljard dollar economische impact. Het rapport is een wereldwijde uitbreiding van het dat in 2011 publiceerde.

Tools voor ondernemers

Volgens Deloitte stimuleert Facebook de wereldeconomie door tools aan te reiken aan ondernemers waardoor hun bedrijf verder kan groeien. Bovendien zorgt Facebook ervoor dat mensen een nog grotere behoefte voelen om met elkaar in verbinding te staan, waardoor de vraag naar mobiele apparaten en data voortdurend groeit.

Korreltje zout

De vraag is echter hoe representatief de uitkomsten zijn. Op de site van de reageren economen dat men de resultaten van het rapport met een korreltje zout moeten nemen. Zo koppelt het rapport aan elke like een economische waarde en krijgt Facebook krediet voor één op de zes verkochte smartphones wereldwijd.

Op het in Davos, Zwitserland zal Facebook&;s Chief Operating Officer Sheryl Sandberg de resultaten onderbouwen. &;Over de hele wereld ontstaat er een groeiende vraag naar banen. Over het algemeen versterkt de tech-industrie de economie en creëert deze banen zowel binnen, als buiten de eigen branche.’

Het gehele rapport is te downloaden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie