Filmmaker Hidde is Jongere van het Jaar

Filmmaker en blogger Hidde van Koningsveld (16) is donderdagavond uitgeroepen tot Jongere van het Jaar 2012, een jaarlijkse verkiezing georganiseerd door jongerenkrant 7Days.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zeven genomineerden waren in de race voor de titel Jongere van het Jaar. Allemaal hebben ze het afgelopen jaar iets bijzonders gepresteerd. Zo stonden er ook een appbouwer, een dj, een modeontwerpster en een schaatsster op de nominatielijst. Hidde wist 25 procent van de 3200 stemmen binnen te slepen en liet daarmee actrice Hanna Obbeek en inspirator Wilma Westenberg net achter zich.

Het afgelopen jaar haalde Hidde het nieuws met zijn korte documentaire over de Griekse crisis. Op dit moment zamelt de jonge filmmaker met behulp van geld in voor zijn nieuwste filmproject over een jongen met anorexia, gebaseerd op het boek Jongste zegt nee. Daarnaast schrijft hij blogs voor .

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam kreeg Hidde de award uitgereikt door 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman. ‘Het is allemaal nog een beetje onwerkelijk, maar deze award laat ik de rest van de avond niet meer los’, sprak hij trots.

Foto: Govert Driessen

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie