Fors hogere winst TMG

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft vorig jaar de winst fors verbeterd. Het mediabedrijf verwacht stabiele oplage-inkomsten in 2011, maar ziet in de eerste maanden de advertentie-inkomsten verder dalen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De omzet van TMG kwam uit op 592 miljoen euro, tegen 611,8 miljoen euro in 2009. Het vorig jaar overgenomen droeg voor 5 miljoen euro bij.
Het resultaat op voorgezette activiteiten voor belastingen (genormaliseerde ebita) bedroeg 65 miljoen euro, 30 procent meer dan in 2009. Het behaalde resultaat is hoger dan eerder verwacht door TMG. Onder de streep hield TMG 81 miljoen euro over, 37 procent meer dan in 2009.
TMG verwacht stabiele oplage-inkomsten in 2011, maar ziet in het eerste kwartaal de advertentie-inkomsten verder dalen bij print en radio. Of dit representatief is voor de rest van het jaar, is niet te voorspellen. Als deze ingezette daling ook in de rest van 2011 doorzet, moet er volgens TMG rekening worden gehouden met een lichte daling van de marge. Eerder ging het bedrijf nog uit van een margeverbetering bij een gering hogere omzet. TMG verwacht dit jaar onder meer veel van Hyves.
Maar aan de kostenkant kampt TMG met inflatie, een hogere cao, duurder papier en hogere pensioenlasten. Niettemin zal TMG verder kostenbesparen. Zo gaat het onder meer voor de dagbladdistributie samenwerken met Wegener en NDC.

Bron: AFN

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie