Premium

The Freeforce koppelt expats aan Nederlandse creatieven

Op 9 juni presenteren Pascal Boogaert en Torben Raun hun plannen bij Wieden + Kennedy

The Freeforce - een Nederlands collectief van freelancers in marketing en communicatie – wil expats verbinden en vooruithelpen. Op vrijdag 9 juni beginnen de initiatiefnemers met hun missie bij internationaal bureau Wieden + Kennedy in Amsterdam. Tijdens de borrel vertellen zij over hun plannen.

Nederlandse scène en de internationale scène
Volgens oprichter Pascal Boogaert kunnen creatieve expats in Amsterdam namelijk wel wat hulp gebruiken. ‘Ondanks dat we leven en werken in dezelfde stad is er een enorme kloof tussen de Nederlandse scène en de internationale scène. En dat is jammer. Want daardoor maken internationale bureaus geen gebruik van Nederlandse freelancers en komen expat freelancers niet binnen bij Nederlandse bureaus.’

Boogaert wil deze kloof overbruggen door freelancers te helpen en ze actief te betrekken bij het collectief.

Expat Buddy
Tijdens de borrel presenteert hij bijvoorbeeld de Expat Buddy: een lid van The Freeforce dat het aanspreekpunt wordt voor expat freelancers en hen koppelt aan andere leden van het collectief. Het eerste lid dat deze taak op zich neemt is Torben Raun, een Deense fotograaf die sinds 2005 in Nederland woont.

Netwerken bij creatieve bureaus
Verder organiseert The Freeforce regelmatig netwerkborrels bij creatieve bureaus. Daar kunnen freelancers elkaar ontmoeten en tegelijkertijd kennismaken met potentiële werkgevers. Vanaf nu willen de oprichters ook expat freelancers uitnodigen. 

Logische stap
The Freeforce bestaat sinds 2010 en heeft meer dan 150 leden. Zij helpen elkaar met onder andere netwerken en financieel steun bij arbeidsongeschiktheid. Boogaert: ‘Dat we ook expat freelancers helpen is logisch voor The Freeforce.'

Creatieve hoofdstad Amsterdam
Amsterdam is als ‘Creative Capital’ aantrekkelijk voor buitenlands talent. Volgens het Planbureau voor Leefomgeving werken er zo’n 20.000 buitenlandse creatieven in Nederland, waarvan 90 procent in Amsterdam. Lees meer: Wie zijn toch die creatieve expats?

Wil je aanwezig zijn tijdens de borrel? Aanmelden kan hier.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie