Mensen & Carrière

Gert Jan Oelderik verlaat TMG

Claartje Vogel, redactie | 29 juni 2017, 11:07

Zijn directiefunctie bij HMC komt te vervallen

Algemeen directeur Gert Jan Oelderik vertekt bij Holland Media Combinatie (HMC, uitgever van regiokranten), onderdeel van Telegraaf Media Groep (TMG). Hij verlaat het bedrijf eind juni.

Functie vervalt
Oelderik vervulde sinds november 2014 de functie van algemeen directeur bij het bedrijf. Die functie komt te vervallen door bezuinigingsmaatregelen. In 2016 zijn er namelijk afspraken gemaakt om HMC- en TMG-activiteiten samen te voegen en zo kosten structureel te verlagen. De afzonderlijke directiefuncties van HMC en TMG Landelijke media kwamen hierdoor te vervallen.

Wat heeft hij gedaan bij HMC?
Onder leiding van Oelderik is het HMC-hoofdkantoor verhuisd van Alkmaar naar Amsterdam en zijn sales-, marketing- en backoffice-activiteiten van HMC samengevoegd met die van TMG. Verder was hij verantwoordelijk voor de verkoop van de huis-aan-huisbladen van HMC. In een officieel bericht staat: 'TMG is Gert Jan zeer erkentelijk voor zijn inzet en de onder zijn leiding bereikte resultaten, in het bijzonder die op het gebied van de rationalisering van het regionale portfolio en de organisatie.'

Carrière
Voordat hij aan de slag ging als algemeen directeur HMC, werkte Oelderik tot november 2014 bij Keesing Nederland (ook onderdeel van TMG). Wat hij gaat doen na zijn vertrek bij TMG, wil hij nog niet vertellen.

Over de auteur

Claartje Vogel
Journalist en redacteur voor Adformatie, Tijdschrift voor Marketing en Tijdschrift voor Communicatie (Adfogroep). Lees meer over Claartje Vogel

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Gert Jan Oelderik Tmg HMC

Meer in channel Mensen & Carrière

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs