Gijrath Media Groep failliet

Roderick Mirande, redactie | 5 maart 2013, 16:19

Om half een 's middags op 5 maart 2013 is Gijrath Media Groep, nu onder de naam BTV Group, failliet verklaard.

Dat wordt ook gemeld op de van Gijrath Media Groep.

Op die website: 'De ruim dertig medewerkers werden vanmiddag ingelicht. De achtergrond van het faillissement houdt verband met de als gevolg van diverse (externe) oorzaken ontstane liquiditeitstekorten, waardoor GMG ernstig wordt belemmerd in de uitvoering van haar werkzaamheden en de plannen voor de toekomst. Zijnde de economische crisis en internationale tegenvallers. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen en het behoud van arbeidsplaatsen.'

Het mediabedrijf van Yves Gijrath behelsde de luxe beurs Masters of LXRY (eerst onder de naam Miljonair Fair) en de tijdschriften JFK, LXRY en Jackie.

De uitgever was al een tijd lang in financiële .

Morgen vindt er een door de fiscus afgedwongen boedelveiling plaats. Deze veiling zou al eerder plaats hebben, maar werd toen afgelast.

Over de auteur

Roderick Mirande
Redacteur Merk & Strategie Lees meer over Roderick Mirande

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

willem-albert.bol@vodafone.com

(7 maart 2013, 12:04)
@Wouter, hoor je mij ook niet zeggen. Het eigenwijze karakter (met oa niet meedoen aan HOI) heeft voor GMG niet gewerkt.

Omdat zij in high-end advertentiemarkt zaten, hadden zij HOI ook lang niet nodig. Door veranderen markt hadden zij de bredere (bereiks/ oplage) adverteerders beter kunnen trekken met HOI info.

Blijft staan dat GMG met lef en gogme heeft getoond. Hun events waren top georganiseerd. Titels hadden hoge kwaliteit vs de redactiebudgetten. Maar het business model draait vooral op advertentiemarkt. Dat behoeft wel een bepaald spel met bepaalde spelregels. Tijd konden zij dat negeren en hun eigen ding doen. Maar blijkt uiteindelijk te complex.
Avatar

Wouter

(7 maart 2013, 9:23)
Wel of geen deelname aan HOI is niet relevant. Ik exploiteer met veel succes twee grote gratis titels (50.000 en 100.000 stuks per maand) en draai geheel op advertentieinkomsten. Vrijwel geen van mijn adverteerders vraagt om een HOI toetsing. Daarnaast kost een HOI toetsing duizenden euro's en is dit voor veel uitgevers in deze tijd geen haalbare kaart. Enfin, het uitblijven van een HOI toetsing van GMG is niet de reden van dit faillisement.
Avatar

William Slotboom

(6 maart 2013, 12:29)
JFK past prima bij Hearst (met Esquire en Men's Health), Sanoma zou Jackie uit de GMG-boedel moeten halen en dan zelf meteen met FAB moeten stoppen. Plus: Eva Hoeke terug als hoofdredacteur van Jackie!
Avatar

Wim

(6 maart 2013, 11:12)
@Willem-Albert: het niet conformeren aan de industry standard HOI heeft GMG inderdaad omzet gekost.
Avatar

steenkamp@dezaak.nl

(6 maart 2013, 12:18)
Er zijn nog steeds uitgevers die geen lid zijn van HOI. Geen transparantie bieden is geen optie in deze tijd en zal tegen deze uitgevers gaan werken.
Avatar

willem-albert.bol@vodafone.com

(5 maart 2013, 18:22)
Heel vervelend voor medewerkers. Ook zonde van 2 leuke tites JFK en Jackie. Vrees wel dat eigenwijze aanpak (zoals niet meewerken aan Hoi) niet heeft geholpen. Ben benieuwd naar evt doorstart. Welke andere uitgeverij durft??

Gerelateerde items Gijrath Gmg Failliet