Google lanceert tool voor advertentievrij internet

Google's Contributor maakt het mogelijk om tegen betaling op jouw favoriete websites geen advertenties meer te zien.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Vooralsnog test met tien websites waaronder , , , en en met uitgevers die gebruik maken van om hun advertenties te regelen. Wanneer iemand tegen betaling een maandelijks abonnement neemt op een bepaalde website, worden reclames op de site of uitingen via het Display Network vervangen door een bedankje voor de financiële steun.

moet een reactie worden op de groeiende aversie tegen advertenties. Hoewel de groei van het aantal banneradvertenties lichtelijk daalt, neemt het aantal alternatieve advertentieformats toe. Volgens Google worden deze formats echter vanuit een creatief en gebruiksvriendelijk oogpunt slecht gewaardeerd.



Spotify en Netflix als voorbeelden

De uitdaging is om mensen die zijn gewend om op het internet overal gratis bij te kunnen, te laten betalen voor dit soort diensten. Het wereldwijd groeiende aantal abonnees op  en laat zien dat de markt bereid is om te betalen voor advertentievrije mediacontent. Het verdienmodel van Contributor is dan ook vergelijkbaar.

Frappant is echter dat ’s werelds grootste speler in het verkopen van digitale advertentieruimte, aankomt met deze toepassing. Google is voor een groot deel afhankelijk van advertentie-inkomsten en reclame op websites van derde. Onduidelijk is nog echter of Google een marge hanteert op ieder afgesloten abonnement.

Foto - Google

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie