Bureaus & Accounts

GroupM (Xaxis) neemt Bannerconnect over

Redactie | 3 februari 2014, 15:08

Programmatic media specialist gaat het aanbod van Xaxis en GroupM’s Trade Desk verder versterken.

GroupM maakt vandaag bekend dat het ‘programmatic media’ specialist Bannerconnect heeft overgenomen. Bannerconnect zal als zelfstandige divisie blijven bestaan en zal naast het ondersteunen van Xaxis en GroupM’s Trade Desk ook haar huidige (en nieuwe) klanten blijven bedienen.

Deze aankondiging werd vandaag gedaan door Ruud Wanck, GroupM Global Digital COO (tevens Chairman van GroupM Nederland) en Sebastiaan Schepers, CEO van Bannerconnect.

Bannerconnect werd in 2004 opgericht en was vanaf het begin actief in exchange trading en later programmatic buying. GroupM, dat honderd procent van de aandelen verwerft, versterkt met deze acquisitie haar diensten op het gebied van zowel audience targeting (Xaxis) als programmatic buying (Trade Desk). Speerpunt daarbij zal zijn het verder internationaal uitrollen van Bannerconnect’s toonaangevende visualisatie en optimalisatie platform Bright™.

‘Wij zijn uiteraard zeer verheugd met de toevoeging van Bannerconnect aan onze groep’, zegt Ruud Wanck. Bannerconnect is al geruime tijd een strategische partner voor onze groep. Met deze acquisitie voegen we niet alleen de kennis, ervaring en technologie van Bannerconnect toe aan de producten van Xaxis maar zetten we ook een grote stap voorwaarts op het gebied van onze algehele programmatic buying infrastructuur en de daaraan gelieerde diensten binnen GroupM.’

Sebastiaan Schepers, CEO van Bannerconnect: ‘Wij hadden de ambitie om een verschil te maken in de Europese mediamarkt toen we (tien jaar geleden) met Bannerconnect begonnen. De overname door GroupM is dan ook de ultieme bekroning voor hetgeen we hebben bereikt en vormt tegelijkertijd het startpunt voor een nieuwe fase in onze groei. Binnen GroupM kunnen we onze producten en services wereldwijd uitrollen. Bannerconnect ziet de toekomst dan ook vol energie tegemoet.’

Over de auteur

Reacties op dit artikel (0)

Comment author avatar

Gerelateerde items Groupm Bannerconnect Xaxis

Meer in channel Bureaus & Accounts

Meer in channel Marketing Technology

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs