HAK wil af van het woord 'potdicht'

Jaap Bartelds, auteur | 28 november 2011, 11:02

De potten van HAK hebben een nieuw deksel. Om dit onder de aandacht te brengen start de groenteleverancier een actie om het woord 'potdicht' uit de Van Dale te schrappen.

Met het nieuwe deksel kunnen glazen potten letterlijk in een handomdraai worden geopend. Het woord 'potdicht' is HAK's inziens dan ook achterhaald.

In een brief, gericht aan de redactie van het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, doet HAK de volgende oproep:

'We willen u, als redactie van het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, daarom vragen ons verzoek te honoreren en zoals gezegd het woord ‘potdicht’ voorgoed te schrappen in de eerstvolgende uitgave van de Van Dale. Graag geef ik u nog een nadere toelichting op ons
pleidooi. Volledigheidshalve treft u bijgaand een foto van het nieuwe HAK deksel, een video over de werking van het deksel alsmede recente publicaties in de media die ons pleidooi steunen.

In afwachting van uw reactie, verblijven wij, met de groe(n)ten van HAK.'

Over de auteur

Reacties op dit artikel (6)

Comment author avatar
Avatar

Evert Bronkhorst

(28 november 2011, 18:19)
Leuk verzonnen actie, maar potten die niet van het HAK merk zijn, blijven toch gewoon moeilijker te openen? Deze nieuwe verpakking is een USP, HAK potten zijn niet 'potdicht'.
Avatar

Bert

(29 november 2011, 7:14)
Het is voor de inhoud van de potten van Hak wel te hopen dat ook die potten goed dicht zitten.

De actie van Hak verdient wat mij betreft wel een vette :-)
Avatar

Joost Jansens

(29 november 2011, 9:25)
Ik vind het een belachelijke actie. Een fabrikant die invloed probeert uit te oefenen op de inhoud van een woordenboek. Gelukkig baseert de onafhankelijke redactie van het Groot Woordenboek der Nederlandse Taal,de inhoud op andere criteria, bijvoorbeeld hoe vaak een bepaald woord opduikt in bronnen zoals kranten, tijdschriften, televisie, radio, internet en het dagelijkse mondelinge taalgebruik. Hak heeft dus geen schijn van kans. Ergo, de payoff 'U moet de groenten van Hak hebben', heeft ook nooit een woordenboek gehaald. Nou, ja, misschien een reclamewoordenboek.
Avatar

herman

(29 november 2011, 9:45)
En nu maar hopen, dat de diverse journaals dit belangrijke culturele nieuws oppikken! Overigens denk ik niet, dat Hak zich zorgen hoeft te maken, want er is een grote behoefte aan "echt nieuws"!
Avatar

Femke Jansen

(29 november 2011, 9:54)
HahahahaHAK
Avatar

Frits Harkema

(29 november 2011, 10:27)
Is zo'n nep-PR stuntje nog wel leuk?

Gerelateerde items Hak