Havas Lemz brengt 's werelds belangrijkste religieuze leiders bij elkaar

Sociale campagne roept op vrienden te worden met iemand van een ander geloof

In 'Make Friends Across Religions', het nieuwste project van Mark Woerde en een team van Havas Lemz en Letsheal.org, roepen de invloedrijkste religieuze leiders de wereldbevolking op om vrienden te worden met iemand van een ander geloof.

Deelnemers zijn onder anderen paus Franciscus, de Dalai Lama, de aartsbisschop van Canterbury Justin Welby, rabbi Lord Jonathan Sacks, ayatollah Sayyid Fadhel Al-Milani, en grootmoefti Shawki Allam . 

'Een van de mooiste aspecten van tijd doorbrengen met mensen die volkomen anders zijn dan jij is dat je ontdekt hoeveel je met elkaar gemeen hebt', zegt rabbi Jonathan Sacks in de film. En aartsbisschop Justin Welby: 'Het hoeft niet moeilijk te zijn. Begin met dat wat we met z'n allen delen; het plezier van een goed gesprek.'

De sosciale campagne is met Twitter begonnen, maar de bedoeling is dat de boodschap door media wereldwijd wordt opgepikt.

Credits
Research: Motivaction International, Peace Research Institute Oslo (PRIO), Alchemiya Media (Navid Akhtar & Mirage Islam)
Website productie: Red Button Digital:
Live streaming services: Time Star Media:
Vertalingen: Tindemans Translations
Editing: 3rd Eye Productions
DTP: Martijn Bal

Lees hier het interview met Mark Woerde (premium)

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie