Helft MKB heeft géén of verouderde website

Valerie Boersma, redactie | 5 juli 2013, 7:00

MKB-bedrijven missen kansen in het vinden van nieuwe klanten, doordat de websites van deze bedrijven zijn verouderd en onvoldoende scoren op vindbaarheid. Dat blijkt uit de MKB Online Monitor.

Uit dit onderzoek blijkt dat een kwart van het MKB een website heeft die ouder is dan vier jaar en 28% zelfs helemaal geen bedrijfswebsite heeft. Bijna 37% van de MKB bedrijven in Nederland geeft aan binnen twee jaar te investeren in een nieuwe website.

'Dat MKB-ondernemers een website nodig hebben, realiseren zij zich bijna altijd', aldus Erik Hoekstra, CEO van DTG. 'Maar als je doorvraagt of de website bijvoorbeeld ook op een smartphone goed te bekijken is en of de site goed vindbaar is, dan is dat vaak een brug te ver. Als ondernemers een website laten bouwen, moet deze direct geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines en goed leesbaar zijn op smartphones.'

De MKB Online Monitor is een halfjaarlijks onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO in opdracht van DTG onder duizend ondernemers in het MKB.

Lees meer mobiel nieuws op

Over de auteur

Reacties op dit artikel (4)

Comment author avatar
Avatar

Christian van Ekeris

(5 juli 2013, 7:47)
Ik hoop niet dat dit dezelfde groep is, die dan aanhoudend klaagt over 'de crisis'. Er zou niet op een goede, professionele (zowel grafisch als technisch) bespaard moeten worden. Heb veel ondernemers gezien die hun leaseauto belangrijker vinden, dan hun website; potentiële klanten oriënteren zich met name op je media-uitingen, niet op je nieuwe Audi....
Avatar

Christian van Ekeris

(5 juli 2013, 7:48)
correctie: "...WEBSITE bespaard moeten worden..." (dat woord miste ik even)
Avatar

Jeroen Smit

(5 juli 2013, 8:00)
Het hebben van een website is tegenwoordig natuurlijk een must. Maar het gaat uiteindelijk erom wat je erop hebt staan. Wat is het onderscheidende vermogen als MKB-er? Dat is belangrijker dan of je site op een mobiele telefoon leesbaar is (wat ook niet onderschat moet worden natuurlijk)
Avatar

HectLop

(8 juli 2015, 11:16)
H Hg Hgb HGB platelet count Number of platelets per cubic millimeter mm or microliter L of blood.in women is a contraindication to metformin.Every day the kidneys process about quarts of blood to lter out quarts of urine.opening of the occipital bone through which the spinal cord passes [url=http://cialisdose.com/#opkekqh]Cialis[/url] Alternative Names Lumpy jaw References Brook I.However composite tools such as healthstatus measurements e.b.Systemic diseasediabetes collagen vascular disease SLE RA Henoch Schonlein purpura polyarteritis nodosa PAN Wegeners granulomatosis Amyloidosis cryoglobulinemia Drugstoxinscaptopril heroin heavy metals NSAIDs penicillamine Infectionbacterial viral protozoal Multiple myeloma malignant HTN transplant rejection B.

Gerelateerde items Mkb